Verdikt je tady!

17.10.2017 00:17

Verdikt disciplinární komise Krajského svazu ledního hokeje Pardubice je na světě. Dle původního Vyjádření vedení HC Ledeč obdržel hráč Marian Havel za fyzické napadení protihráče STOP na 6 utkání. Na stránkách KSLH Pardubice však zatím nelze verdikt disciplinární komise nalézt. 

Na webu HC Ledeč je nyní mimo jiné uvedeno:

Ihned po ukončení zápasu ledečský trenér Míra Hrabaň žádal hl. rozhodčího o uvedení do zápisu, že došlo k napadení zdravotnice a dále, že s popsaným napadením ošetřovaného hráče soupeře nesouhlasíme. Rozhodčí tyto skutečnosti odmítl zapsat a doporučil nám odvolání. Dle pravidel a řádů jsme na STK a DK zaslali vyjádření HC Ledeč nad Sázavou, vyjádření pořadatele a zdravotnice. Dále jsme navíc i připojili další vyjádření a svědectví k celému incidentu mezi střídačkami. Pro STK a DK je však nejdůležitější vyjádření hl. rozhodčího a ostatní vyjádření se berou s rezervou a jako tendenční. Veškerá vyjádření, svědectví a odvolání byla tedy zbytečná.
Funkcionář Ledče n. S. se nechal vyprovokovat vulgárními nadávkami ze strany ošetřovaného hráče hostí na svou osobu a vstoupil do prostoru k hráčské lavici soupeře. Po slovní "přestřelce" byl náš funkcionář fyzicky napaden funkcionářem soupeře (otevíral vrátka na střídačku), přičemž zasáhl i zdravotnici, která ošetřovala zraněného hráče. Strhla se bitka mezi střídačkami a až v tento moment přijeli rozhodčí z protější strany ledové plochy, aby uklidnili celou situaci. Napadení našeho funkcionáře neviděli.
Hl. rozhodčí i nepřesně popsal šarvátku mezi diváky. Fanoušek soupeře přeběhl nad střídačku Ledče nad Sázavou do prostoru mezi rodiče a hlavně děti, kde chtěl vhodit předměty na ledovou plochu. Byl vyzván ať toho nechá a vrátí se zpátky. Přesto napadl diváka pěstí. Divák musel být ošetřen s tržnou ránou v obličeji. Fanoušek hostí se při útěku z místa napadení i svlékl z dresu klubu, kterému přijel fandit, aby asi splynul s davem...
 
Za faul a zranění ledečským hráčem se omlouváme klubu hostí a zraněnému hráči. Faulující hráč Ledče dostal oprávněně TH a byl potrestán šestizápasovou stopkou. Omlouváme se klubu hostí za vstup našeho funkcionáře do prostoru k jejich hráčské lavici. Tam neměl v žádném případě co dělat.

Verdikt disciplinární komise i Vyjádření vedení HC Ledeč nebudu dále komentovat. Nebyl jsem u toho. Přestože mám k ledečskému zimáku skoro otcovský vztah a doma po zahradě chodím občas v dresu HC Ledeč, nebudu se raději dále na tomto webu zajímat o dění v HC Ledeč. Nalézt objektivní a důvěryhodné zdroje k dění v KLM je totiž téměř nemožné a předseda HC Ledeč byl můj soused a kolega, místopředsedu znám také dobře. Některé další lidi z realizačních týmů také. Je to jejich věc. Nebudu jim rušit jejich kruhy. -sv-

 

—————

Zpět