Ve znamení ....skopů

06.07.2018 00:06

 

Narodil jsem se koncem ledna ve znamení Vodnáře. Z horoskopů tedy o sobě vím, 

že jsem idealista, který vás nikdy nepřestane překvapovat originálními nápady. Za to, čemu věřím, budu bojovat. Měl bych mít vynikající inteligenci, představivost a spontánnost, skvělé nápady a dostatek odvahy zkoušet dělat věci jinak a lépe. O svých plánech ale hodně mluvím, ale k jejich uskutečnění se často nedostanu. Mám jich totiž víc, než lze za život stihnout!  

Miluji svobodu a nezávislost. Zakládám si na upřímných vztazích. Mám vztah k technice, ale také k přírodě.

Nesnáším pokrytectví a proti srsti mi je také byrokracie, jednotvárná práce a lidé, kteří umí myslet jenom na peníze. 

Tak až na tu inteligenci a spontánnost to celkem sedí. Ve Vodnáři se více méně poznávám a asi jako Vodnář už také i dožiji. 

Jenže já jsem se někdy po 35 letech svého života, což bylo těsné před sametem, dozvěděl, že jsem podle čínského horoskopu taky Drak

A ten je statečný, plný energie a má neuvěřitelnou výdrž. Díky svému robustnímu zdraví se dožívá dlouhého věku. V Číně je Drak symbolem štěstí a toho si zrozenci tohoto znamení užívají jak v lásce, tak v zaměstnání. Lidé narození v tomto znamení jsou vysoce úspěšní a tím pádem i dobře finančně zajištěni. I přes svůj divoký temperament a nutkání vše vlastnit je to přítel, kterého chce mít každý po svém boku.

Drak je rozený optimista, upřímný a pravdomluvný. Působí na své okolí svou přirozenou elegancí, sebejistotou a originalitou. Je bojovníkem za pravdu, zastáncem slabších a vždy je připraven pomoci.

Tak Drakem jsem se cítil a snažil být až do prvního infarktu, to je do svých pětapadesáti. Pak už to šlo s tím robusním zdravím z kopce. A ten divoký temperament jsem míval taky, ale jen občas a až tak po šesti pivech. :-)

Teď na "stará kolena" jsem objevil keltský horoskop, který mě vyprovokoval napsat tenhle fejeton. No on je to spíše stromoskop. Každé znamení má totiž v názvu strom. Ale já si přeci vždycky přál být stromem! Takže podle těch Keltů nejsem Vrba, ale Cypřiš. I když znamení Vrba taky existuje.

Osoba ve znamení Cypřiše se prý uměla narodit. Tito lidé jsou spokojení i přes nepřízeň osudu a velmi lehko se vyrovnávají se stresem. Jejich neutuchající radost ze života dodává lidem na optimismu, a proto jsou velmi oblíbenými společníky a přáteli. Díky své lehkosti bytí mají tendence zlehčovat závažnější problémy, ale ani následná lekce jim nemůže zkazit náladu, spíše si z ní vezmou ponaučení.

Užívají si života plnými doušky, nejraději však se svou rodinou, která je pro ně to nejdůležitější v životě. Nemají rádi omezování jejich vlastní svobody a spokojenosti a dokážou být v takovém případě až nesnesitelní. Navzdory jejich radosti ze všeho, co život přináší, jsou ale také od přírody velice líní a bez ambicí, což jim ovšem vůbec nevadí.

Tito lidé dovedou vnést do vztahu mnoho pozitivní energie, ovšem pokud nejsou ve vztahu spokojení, dovedou bez mrknutí oka spálit všechny mosty a ohlédnout se jinde. Pro své blízké dokážou udělat téměř cokoliv, proto mívají mnoho věrných přátel, bez kterých se ani oni v životě neobejdou. Rádi svou dobrou náladu přenášejí na druhé, a tak se neustále obklopují lidmi, kteří se rádi dají strhnout jejich optimismem.

No, od přírody určitě líný nejsem a bez ambicí také ne, ale budiž, to ostatní beru, i když se kvůli tomu nemusím stávat Cypřišem a zůstanu raději dál Vrbou. :-)

Jiná interpretace keltského horoskopu mi přisoudila znamení Jeřábu. Zřejmě omylem. Přišla mi taková celá pochybná a smyšlená. Jeřáb, ten původní z prvního odkazu, určitě nejsem, ale s jedním Jeřábem jsem měl co do činění a nedopadlo to dobře pro ty jeho/její vztahy. 

Ještě hůř bych však dopadl podle antické mytologie, kde jako narozený ve znamení Úranos bych byl věčným snílkem, mistrem ve stavění vzdušných zámků, ale zato velmi kreativním jedincem. Antika mi cizí není, Úranos však ano.

Podle indického horoskopu bych mohl být Kumbha. A ten chce být co nejvíc sám sebou. Dopřává si klid. Jeho duše ho nutně potřebuje. Při meditaci ignoruje mysl. To bych teda nedokázal. Nesmysl bych ignorovat dokázal, smysl už ztěží, ale mysl mám pořád bystrou. Taky nejsem Ind, že jo, natož Kumbha.

V egyptské mytologii jsem se narodil ve znamení bohyně Hathor jako „životně" moudrý, s přehledem, dokáži prý ocenit skutečnou podstatu záležitostí. Mám originální i šokující nápady, z toho důvodu žiji o samotě, ne však osamoceně, ale sám se sebou. I to, si myslím, sedí. Akorát "životně" moudrý jsem nemohl být od narození. :-) A to "sám se sebou" se mi líbí, fakt! Takový asi opravdu jsem. :-)

Ještě jsem nahlédl do mayského horoskopu, podle kterého jsem ve znamení Yax. Jedincům narozeným ve znamení Yax vládne planeta Venuše a přirozeně z nich tak dělá něžné, vřelé a milující osoby. Mají mimořádný talent vnést klid, mír a harmonii do rodinného kruhu a rodina je také místem, kde dokážou nejlépe relaxovat. O to jsem se sice snažil, ale moje partnerky byly jiného názoru a zaměření. Možná proto, že nám v bytě chyběla ta okna na jih.

Dál jsem raději v těch dalších horoskopech nepátral. Já jsem se už totiž rozhodl a našel. 

Pokud bude po mém, tak se stanu stromem a na tím si trvám jako Vodnář i jako Vrba. 

 

A pak taky vedle horoskopů a stromoskopu existuje ještě stroboskop. A to je:

Blik - Jsi   Blik - Nejsi   Blik - Jsi   Blik - Nejsi   Blik - Jsi

A co potom endoskop? To už je ale úplně v pr....!

:-)

-sv-

—————

Zpět