V Ledči bez botiček

02.05.2018 08:38
Na iDnes byl 30.4.2018 publikován článek Půl milionu ročně. O parkovné už se Ledeč nebude muset dělit. Mimo jiné se v něm píše:
V Ledči se nebudou dávat žádné botičky nebo lístečky za stěrač. Podle Tůmy bude kontrola fungovat tak, že policisté parkoviště obejdou, a pokud na místě nenarazí na řidiče a nevyřeší špatné parkování blokovou pokutou, postoupí záležitost správnímu úřadu.
„Vozidlo, s nímž řidič spáchal přestupek, policisté vyfotí, informace o přestupku odešlou na úřad ve Světlé nad Sázavou a z toho provozovateli vozidla přijde výzva k uhrazení pokuty,“ vysvětlil ještě Tůma.
Město zároveň přistoupilo na dohodu se společností City Parking Group. S radnicí se dělila o zisk z parkování v poměru půl na půl. Celkový příjem ze všech městských placených parkovišť se pohyboval mezi 400 až 500 tisíci korun ročně.
Za desítky tisíc od ní odkoupilo pět parkovacích automatů a nově je bude provozovat zcela samo. Zůstane mu celý zisk z parkovného.
Zůstane mu sice celý zisk z parkovného, ale jen účetně. Něco bude stát provoz, něco servis a opravy, něco možná výpomoc policie. Kdo se za město bude starat o servis repasovaných parkovacích automatů, poměrně složitého a choulostivého zařízení? Vrána? Dlouhý? Čepa? Nebo snad nějaký externí specialista? To se už v článku iDnes ani v článku na webu www.ledecns.cz neuvádí. A těch desítek tisíc bylo víc jak pár, a to devětkrát! Nebo přesněji (5+3)x23=184 tisíc Kč, jak zaznělo na březnovém ZM.
 
Celý článek z iDnes si můžete přečíst zde. -sv-
 

—————

Zpět