Týden BEZ HOKEJE "proslavil" Ledeč

09.10.2017 00:09
Týden BEZ HOKEJE "proslavil" Ledeč
 
1.10.2017 Za stavu 0:0 v čase 3:58 ukončil rozhodčí derby HC Ledeč - HC Světlá pro bitky na ledě, na hráčské lavici i na divácké tribuně. Na webu HC Ledeč je uveden důvod: "pro zachování bezpečnosti hráčů a diváků".
 
4.10.2017 K dalšímu utkání do Chocně odjel tým HC Ledeč nekompletní a prohrál 4:7. 
Na webu HC Spartak Choceň je uvedeno:
Ledeč v prvním kole odehrála pouhé čtyři minuty, a dnes se představila na ledě Chocně.
HC Ledeč nad Sázavou: Sochor - Zmrhal, Hrabaň, Zigmund, Zelený, Šimůnek - Vantuch, Svoboda, Štěpán, Hubert, Brýdl, Bernard, Procházka
Ledečtí to ani ve dvanácti hráčích nezabalili a podávali sympatický výkon.
Na stránkách HC Ledeč lze nalézt v detailu k zápasu s Chocní toto sdělení
Mužstvo mužů po mimořádné události z minulé soboty, odjelo na středeční utkání pouze v 11 hráčích a bez trenérů a obvyklých členů lavičky. Vedení HC Ledeč n.S. stále čeká na rozhodnutí disciplinární komise, které bude mít asi zásadní vliv na další podobu složení vedení A mužstva.
V závěru komentáře k zápasu na úvodní straně webu HC Ledeč pak tuto zmínku:
....na konečných 7:4 upravil skóre Pavel Brýdl po nahrávce Michala Hrabaně. Na body to rozhodně nestačilo, na 2. pětky se KLM hrát skutečně nedá, přesto kluci podali sympatický výkon, za což jim občas zatleskalo i choceňské publikum.
5.10.2017 STK Pardubice utkání se Světlou zkontumovala 0:5 ve prospěch HC Světlá a přiznala 3 body HC Světlá n.S. Případ byl předán k dořešení Disciplinární komisi KSLH Pardubického kraje.
 
7.10.2017 Celostátní server iDnes publikoval článek Ostuda na Vysočině: derby trvalo necelé čtyři minuty, uťala ho bitka
 
8.10.2017 Celostátní server iDnes publikoval další článek Napadnout ošetřovaného hráče je prostě mazec, zní po bitce ze Světlé
 
8.10.2017 K dalšímu utkání do České Třebové HC Ledeč nedorazil. Na stránkách HC Kohouti Česká Třebová je uvedeno:
Ledeč nepřijede!!!
Napsal(a)  Redakce Zveřejněno: 08. 10. 2017
Hokejový klub HC Kohouti Česká Třebová tímto oficiálně sděluje, že plánované nedělní utkání s týmem Ledče nad Sázavou se neuskuteční. Soupeř až v den zápasu (8. října) oznámil, že k utkání nepřicestuje. Důvodem je údajný nedostatek hráčů.
„V ledečském táboře se zřejmě něco děje, nejspíš to souvisí s nedávným nedohraným utkáním Ledeč – Světlá, které bylo po nepřístojnostech na ledě i v hledišti kontumováno ve prospěch hostujícího celku. K následnému zápasu do Chocně přijelo z Ledče třináct hráčů, bez trenérského a funkcionářského doprovodu. Omlouváme se obchodním partnerům a divákům, chyba není na naší straně. Nesehraný zápas bude řešit sportovně-technická komise krajského svazu ledního hokeje v Pardubicích,“ říká předseda českotřebovského klubu Vladimír Vaněk.
Na stránkách HC Světlá n.S. byl zveřejněn text rozhodnutí STK o kontumaci 0:5 - viz zde a také jeden z ohlasů:
Jakub Kořínek (těsně po utkání): To, co jsme dnes viděli nemělo s ledním hokejem bohužel nic společného. Zápas byl ukončen již v čase 3:58 po nepochopitelném chování konkrétních představitelů domácího týmu, které ohrožovalo naši bezpečnost. Náš hráč byl nejprve surově napaden kapitánem domacích na ledě a později dokonce jedním z trenérů na střídačce. Vše bude nyní řešit komise ČSLH a doufáme, že dojde k tvrdému potrestání, tak aby se podobné chování nemohlo opakovat.Věřím, že bude zápas kontumován v náš prospěch a mrzí mě, že celý incident hazí špatné světlo na celou KLM a dobré jméno našeho klubu.
9.10.2017 informovali o incidentu v Ledči na radiu Frekvence 1.
 
Nezávidím Honzovi Malíkovi, předsedovi HC Ledeč, tuto situaci, ve které je každá dobrá rada asi drahá, ale jednu takovou jsem zadarmo vyhledal v diskusním fóru k prvnímu článku na iDnes, napsal ji nějaký Jan Ondřej:
Pokud vím, že mám v týmu několik nesvéprávných agresivních jedinců, tak bych se podle toho měl zachovat a nenechávat takové lidi působit ve svém klubu, kde to můžu :ovlivnit. Pokud trenér napadne tímhle stylem hráče jiného celku, měl by být potrestán celý klub - další s nimi asi taky evidentně nebudou chtít moc hrát, zvlášť když musí druhý den do práce.
Foto zdroj: iDnes    -sv-

—————

Zpět