Tomáš se vrací

31.08.2016 01:22

Tomáš Rosický se vrací do Sparty. Záznam z mimořádné tiskové konference AC Sparta jsem právě teď, ač slávista, dosledoval. Tomáš měl na ni hlavní roli, slovo a téměř všechny otázky novinářů směřovaly k jeho osobě. Zvládal je s přehledem, bravurou a vtipem, jako fotbal, kterým nás baví. 

Nechci se ani trochu plést novinářům do jejich řemesla, ani jakkoli hodnotit Tomášovo rozhodnutí. Jen mě při nočním poslechu tohoto záznamu zaujala jeho odpověď na poslední otázku, kterou mu na závěr tiskové konference položil Jonáš Bartoš z iSport.cz. Otázka zněla: "Jakou roli v rozhodování hrála rodina?  Jestli i Vaši nejbližší si přáli, abyste se vrátil?" Tomáš Rosický na ni s úsměvem počátkem 34. minuty záznamu mimo jiné odpověděl: "Já mám hodnou ženu, ta by se mnou šla všude .... A můj tatík, který támhle stojí, ten bude hrozně rád" :-)

Nemohu se v žádném případě srovnávat s Tomášem, ale v tu chvíli mě napadlo, že i já jsem se před rokem vrátil zpět domů, odkud jsem kdysi odešel do světa. Na stejnou prostou a upřímnou otázku bych však ale stejně prostě a upřímně odpovědět nedokázal a ani nemohl. Lhal bych.  -sv-

33:07 Tomáš odpovídá: "Já mám hodnou ženu, ta by se mnou šla všude .." :-)

—————

Zpět