To je partnerka!

12.05.2017 09:43

Novinky.cz přinesly rozhovor s partnerkou nejslavnějšího českého vězně a slavného útěkáře, kterému se nyní prezident republiky chystá ještě v květnu udělit po 23 letech vězení milost. 

„Je to úžasná novina. Hlavně aby už z toho nesešlo, ale nemyslím si, že by se to mohlo stát. Považuju to za jasné a určitě se na něj těším,“ řekla Právu Kajínkova přítelkyně, která je s ním v každodenním telefonickém a také v pravidelném osobním kontaktu.

Kajínkovi podle ní určitě nebude vadit, že ještě musí pár dnů za mřížemi zůstat, než se Zeman vrátí z Číny a milost podepíše.

„Bude se mu sedět v klidu, protože už počítá s tím, že to má slíbeno. Nemíní si ani brát s sebou z vězení věci, které tam má. Chce je rozdat ostatním spoluvězňům, a to včetně televize, a nějakým způsobem se takto rozloučit,“ uvedla Kajínkova partnerka.

Nejznámější český vězeň se po odchodu z vězení nebude muset podle jeho partnerky obávat něčí msty či snahy být umlčen.

„Odseděl si to svoje už dávno, takže nikomu nic nedluží. Nemusí se schovávat a mít pocit, že po něm někdo něco bude chtít. A rozhodně není pomstychtivý, takže určitě nebude mít důvod si s někým něco vyřizovat,“ doplnila Kajínkova nejbližší.

Nemá prý strach ani z toho, že by měl odsouzený muž po třiadvaceti letech za mřížemi problém se životem venku ve světě, který se za tu dobu hodně změnil.

„Dívá se na televizi a čte tisk, takže si myslím, že je v obraze hodně. Opravdu si myslím, že ho to bude bavit a těšit zjišťovat, jak všechno funguje v praxi. Jirka se strašně rychle adaptuje. A že nejspíš bude středem pozornosti, na to je zvyklý, tím je už roky ve věznicích,“ dodala Kajínkova přítelkyně.

Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

Nepátral jsem raději po tom, o koho se jedná a jak dlouho na něj čeká. Ženskou totiž když do detailu poznáš, tak všechny iluze ztratíš. Proto mohu po přečtení článku jen závistivě konstatovat:  Jo, to je partnerka!  :-)  -sv-

—————

Zpět