Ticho po Vysočině

13.10.2016 19:19

Správně se sice říká: "Ticho po pěšině", ale ve čtvrtek 13.10.2016 zavládlo u nás v médiích ticho po Vysočině. To ticho se týkalo povolebního vyjadnávání. Téměř celý den jsem sledoval servery regionálních deníků i zprávy ČT24, ale nic nového, co by stálo za pozornost, jsem nezachytil. 

Proto jsem nelenil a rozeslal e-maily svým známým po Vysočině, abych upozornil na některé možnosti a nešvary. Ke cti některých oslovených budiž konstatováno, že mi též odpověděli. Jak a na co, si zatím ještě nechám pro sebe, nerad bych šlapal v porcelánu, jako některý jiný důchodce z Vysočiny. Jednu poznámku si však neodpustím:

Myslím, že povolební aritmetika na Vysočině umožňuje si zajistit podporu v koalici jiným způsobem, než nabídkou placených funkcí ve výborech. Myslím také, že veřejné prostředky určené na platy předsedů výborů, které odhaduji na cca 1 mil. Kč ročně, by bylo možno využít veřejně prospěšnějším způsobem. Předpokládal jsem, že některé nové politické subjekty již takové praktiky neumožní! Že o nich ví a že na ně nepřistoupí! 

To rozum nebere?  

Tak to bylo ticho před bojem!

Ve 20:21 přinesl server iDnes konečně zprávu, na kterou jsem celý den čekal: Hnutí ANO na Vysočině odmítlo tichou podporu komunistů. ČSSD s 11 mandáty si nemůže diktovat. Chce-li získat podporu dalších stran, musí jednat a o vedení Kraje Vysočina se podělit. Žádná tichá a placená podpora jí stačit nebude. No konečně! 

V 07:14 v pátek ráno se přidal i Havlíčkobrodský deník článkem Hnutí ANO na Vysočině odmítlo koalici s podporu KŠČM. Preferují spolupráci s ODS a Starosty pro Vysočinu nebo s KDU-ČSL s rozdělením křesel v radě 4 ČSSD, 3 ANO, 2 třetí subjekt při vědomí, že mají také potenciál na koalici bez ČSSD. -sv-

 

 

—————

Zpět