Thorwaldsons v Leštině

25.06.2016 17:41

Po Schwarzenberském paláci v Praze dobyli šermíři ze skupiny Thorwadsons i kolbiště v Leštině. Co se nepodařilo před 20 dny jedenáctce ledečských fotbalistů, kterým leštinská tvrz odolala, zvládla trojice ledečských šermířů během pouhé půlhodinky. Získali si navíc srdce místních dam a dívek, ale hlavně dětí, pro které místní hasiči a obecní úřad uspořádali v sobotu 25.6.2016 odpoledne na leštinském hřišti Pohádkový den. 

Šermířské vystoupení bylo na programu zařazeno až na závěr pod názvem Rytíři. Proto po drsných soubojích ve stylu Vikingů ukázali šermíři Thorwaldsons, že jsou hodni i tohoto označení a jako opravdoví rytíři zapůjčili část své výzbroje dychtivým dětem, které si chtěly vyzkoušet boj zblízka muž proti muži. Vzorem jim mohla být malá bojovnice Kíša, která se neohroženě účastnila všech krvavých soubojů a její roztomilý pokřik: "Počkej. teď já!" zazníval opakovaně během ostrých soubojů. 

Na závěr šermířská skupina Thorwaldsons pozvala přítomné na vikingskou bitvu, které se uskuteční za 14 dní na louce U Lomu na levém břehu řeky Sázavy v Ledči nad Sázavou. O té loňské jsme informovali zde.

Seděl jsem v první řadě na kládě mohutného smrku společně s místními dámami a když před ně Thorwaldsons předstoupili, špitl jsem: "Bude se i znásilňovat." Leštinské dámy nato vypnuly prsa a rozářily svoje tváře úsměvem. :-) -sv-

    

Malá Kíša v převlečení za bosé, neozbrojené dítě vyrazila nejprve na obhlídku hradu.

Pak se Kíša chopila zbraně a v čele svoji družiny Thorwaldsons vyrazila do boje.

V ostré řeži se neohroženě proplétala jako štírek, chráněna štítem a svým otcem.

Ostří Tomášova meče však proťalo krční tepnu Kíšina otce. "Jen počkej, Tome!" 

A je tu verbunk! Noví rekruti se hlásí do boje. Třes se, Tome, třes!

 

—————

Zpět