Svině toulavá!

23.09.2017 10:52

Moji svini chytla toulavá. Její chlívek ji přestal bavit. Nejraději by se celý den toulala po zahradě. Já ji v tom nijak nikdy nebránil, každé ráno ji vypustím na zahradu, ať se toulá kudy chce, ale na noc musí být doma ve svém chlívku. To taky celý rok dodržovala. Jak jsem se odpoledne přiblížil ke chlívku s kastrolem žrádla, vždy se od někud z rohu zahrady vynořila a šup ke korytu. Já ji pak pěkně zavřel, ona se nažrala, ulehla a byl od ní pokoj. 

Jenže poslední týden se naučila otevírat dvířka sama. Zajistil jsem proto otvírání pojistkou, na kterou byla krátká. Druhý den ráno jdu chlívek zkontrolovat, dvířka vyvrácená a svině pryč! Ležela na hromadě sena pod bezem a spokojeně si tam pochrupovala. Zřejmě tam spala celou noc. Dvířka od chlívku byla vyhozená z pantů. Tak jsem ji zahnal zpátky a panty taky zajistil omotáním drátem. Chvíli jsem ji pozoroval, jak lomcuje celým chlívkem, až to po půlhodině vzdala. Chlívek to přežil.

Dneska ráno jsem ji zase vypustil na zahradu, ať se proběhne a napase. Celý den se toulala po zahradě, když se objevilo sluníčko, tak se spokojeně rozvalila uprostřed zahrady a užívala si slunečních paprsků. Tak se mi to líbí, ty svině. Koukej sekat dobrotu!

Do pozdního odpoledne jsem ji nechal venku na zahradě. Já jsem se zatím pustil do úklidu. Umyl nádobí, zametl a umyl podlahy, dal si za odměnu sklenku červeného, pustil si CD Nohavici a na gauči relaxoval. Občas i podřimoval. Falco mě přišel několikrát zkontrolovat, nechal jsem mu otevřené oboje dveře ze světnice až na dvorek. Vždycky přišel, chvilku u mě poseděl a když viděl, že si ho nevšímám, tak zase vyběhl na dvorek.

Na chvilku jsem usnul a ze spaní slyším ve světnici divný šramot. Otevřu oči a u gauče stojí ta moje svině! Hnal jsem ji ven sviňským krokem. Moc se jí ven nechtělo, hlavně z kuchyně. Asi se mi chtěla starat o domácnost. Z poličky již vyhrabala čístící prostředky. Přetáhl jsem ji smetákem a už upalovala ven. Chvíli se jí dařilo kličkovat po dvorku, ale nakonec se přeci jen vrátila na zahradu a zamířila do chlívku. Tam jsem ji zavřel a zalígroval, dal jí nažrat a šel hledat díru, kudy se dostala na dvorek.    

Falcovi jsem vynadal, jak že to hlídá dům a svého pána. A teď čekám, co ta moje svině zase zítra vymyslí. 

Není člověku nejlíp samotnému?  :-) -sv-

 

—————

Zpět