Střecha ZS

09.06.2017 12:46

Od poloviny května, kdy ledečské zastupitelstvo schválilo smlouvu s vybraným dodavatelem na výměnu střešní konstrukce zimního stadionu pod nádražím ČD, jsem se byl již 3x na zimní stadion podívat a nezaznamenal jsem tam žádný stavební ruch. Slovo žádný není úplně vystižné, protože ten ruch při mých návštěvách byl zcela nulový. Nebyl to ruch, byl to tich. Nikde žádné firemní vozy, žádný složený materiál či montážní lešení. "Asi se vše teprve vyrábí a připravuje," řekl jsem si. Byl jsem tam naposled v pondělí 5. června, obhlížel zimní stadion seshora od nádraží a nic neviděl. Sjel jsem autem na dolní komunikaci a zase nic neviděl. A tak jsem dnes v pátek 9. června tam vyrazil pěšky a drze jako malý kluk rozplácl svůj nos na skleněnou výplň dveří a obhlédl, zda se alespoň děje něco uvnitř zimního stadionu. 

Pod stropem jsem již neviděl záchytné sítě a "parotěsnou" izolaci, pouze jsem tam zahlédl tu původní tepelnou. Dodavatelská firma již na některých místech doplnila střešní konstrukci o další ocelové vzpěry. Ale nikde nebylo v 9 hodin dopoledne vidět ani živáčka, kromě jednoho z ledečských ledařů, se kterým jsem se pozdravil a pohovořil. 

Při pohledu od nádraží nevypadá vnější obal střešního pláště v havarijním stavu. Svým "vylaserovaným" očím však nemohu věřit. Rád bych si však prohlédl trapézové plechy zblízka po sundání ze střechy, jak vypadá jejich vnitřní strana, kde podle mého názoru by měly být rezavé stopy po kondenzované vlhkosti. 

Dodavatelská firma má na výměnu střešní konstrukce ještě dva měsíce. Termín dokončení je smluvně stanoven na 18.8.2017. Tak se k zimnímu stadionu asi budu muset během léta ještě párkrát podívat. -sv-  

—————

Zpět