Stalo se před 20 lety

20.02.2016 00:58

Starosta města                             s úředníkem městského úřadu                            , který měl na starosti vozový park, se vydali nakoupit pro potřeby úřadu nové vozidlo značky                        . Nechali se dovézt jedním ze dvou starších vozidel na kopec do místní autoprodejny a řidiče                          i s vozem poslali zpět na úřad. Sami zatím vstoupili do autosalónu, kde pro ně byl nachystán novotou zářící a nablýskaný automobil. Vzácné návštěvě se věnoval přímo sám majitel autosalónu                              , vychválil oběma všechny přednosti nového vozu, vyřídil osobně také všechny potřebné formality a při předávání klíčků od vozu si dovolil ještě přednést důležité upozornění:

„Je to nový tovární automobil, který ve výrobním závodě v Mladé Boleslavi prošel všemi testy a absolvoval předepsané zkušební jízdy. Po dobu stanovenou v servisní knize je však třeba, aby se s autem jezdilo velice šetrně, než se nový motor řádně zaběhne. Proto bych Vám doporučoval, pánové, aby po tu dobu jezdil s vozem pouze jeden člověk."

Pan starosta           na znamení, že pochopil, pokýval hlavou, převzal klíčky od vozu, otočil se na starostenské noze na svého kolegu úředníka a s bezelstným úsměvem mu sdělil: 

„Pane inženýre, slyšel jste? Co se dá dělat, budete muset jít dolů pěšky!"

 

To rozum nebere!?  :-)    -  -

            

—————

Zpět