Stále nezvěstný?

27.03.2017 10:01

Loni v listopadu jsme vás informovali o pohřešování humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela v článku Nezvěstný vikář. Do jeho vikariátu spadala i ledečská farnost. O měsíc později se ještě objevila jedna informace na serveru občasník.eu, kde se 25.11.2016 psalo toto:

Policie České republiky potvrdila serveru Občasník informace místních občanů z okolí Krasoňova a Bystré na Humpolecku o nálezu lidských ostatků. Zhruba na počátku listopadu zaznamenali místní občané zvýšený výskyt policejních vozů na jinak klidném venkově. Podle místních lidí pracovali na místě činu kriminalisté a vyšetřovali úmrtí neznámé osoby. Místní občané nepostrádají nikoho ze svých sousedů, mrtvý muž není zřejmě nikdo z místních.

Úřední vyšetřování potvrdil mluvčí policie David Linhart s tím, že cizí zavinění nebylo zjištěno. Po totožnosti zemřelého policie pátrá.

Podle místních občanů z Humpolce může jít o nezvěstného humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela. Pětačtyřicetiletý okrskový děkan a vikář v Humpolci zmizel zhruba v době nálezu lidských ostatků. Jeho automobil byl nalezen u přehrady Trnávka.

Jiné zprávy o zmizelém vikáři se mi nepodařilo ani po pěti měsících dohledat. Pokud snad někdo máte nějaké další ověřené informace s udáním zdroje, ozvěte se nám na redakční e-mail ledecbezcenzury@email.cz. Rádi je pro vás doplníme. -sv-

 

—————

Zpět