Srážky s blbcem

24.06.2017 00:24

Partyzán Džungan se proslavil v Perle Posázaví nejen jako udavač, děvkař, svérázný komupolitik a samozvaný IT "odborník", ale také svým samorostlým přístupem k nerespektování pravidel, a to jak na poli sportovním, společenském, tak i občanském. Pár historek na toto téma jsem zde již uvedl, pár jich mám ještě v zásobě. 

Naposledy jsem vás v článku Marnotratný syn se vrátil upozornil na skutečnost, že Džungan začal opět žít a spát ve městě svého trvalého pobytu. Né v místě, ale ve městě. Ne s manželkou, ale s milenkou. Po třech měsících od tohoto zjištění se mi donesly zprávy o problémech v obytném domě, které tam svým bezohledným přístupem ke všemu a všem vyvolává. Po vzoru Rašovce měl navozit a uložit do sklepních prostor bytového domů různý bordel. Je jedno jaký. neměl k tomu svolení. Svoje historická vozidla parkuje bezohledně, kde se mu zachce. V protisměru, na chodníku, před vchodem, na trávníku, div ne na schodech. Bez jakýchkoli povolení prý instaloval na stěnu bytového domu klimatizační jednotku. Dá se sice pochopit, že to jeho láska, pokud je chabrus na plíce, potřebuje, ale zásah do obvodového pláště budovy lze provést jen se souhlasem vlastníků. A to se samozřejmě původním obyvatelům a starousedlíkům v domě nelíbí a sdělili mu, že se to nedělá. To si však naběhli. Hulvát Džungan je počastoval nadávkami, ať si prý hleděj svého! 

Do téhle kapitoly lze zařadit i scénu z hasičské zbrojnice ve Vrbce, anebo jiný příběh dvou občanů v Pohledu. Říkejme jim třeba přiléhavě Pat a Mat. Tam se začal před rokem ztrácet "zázračný" pramen ze studánky u sv. Anny. Obec zařídila jeho pročištění a opravu a od 23. května t.r. rozbor vody prokázal, že se jedná o kvalitní zdroj pitné vody. O týden později tomu tak již nebylo. Na vině je lidská hloupost Pata a Mata. Píše o tom Havlíčkobrodský deník:

„Došlo k poškození prameniště dvěma občany. Ti provedli úpravy podlahy v kapličce a před kaplí vytvořili jímací zařízení pro povrchovou dešťovou vodu, z které navedli tuto vodu hadicí nad hladinu vody studánky v kapli proražením stěny vodní šachty v kapličce. Tím došlo k prokázanému poškození prameniště a zdroje pitné vody, které se bude řešit úřední cestou," vysvětlil obyvatelům Pohledu v obecním zpravodaji celou situaci starosta.

Celý článek si můžete přečíst zde.

No znáte ty lidi, moc jich sice naštěstí není, ale když na takového exota narazíte, bez ohledu na jeho věk, vyznání i vzdělání, poznáte, jak vypadá srážka s blbcem! -sv-

To rozum nebere!?

—————

Zpět