Smolný pátek

23.02.2018 12:00

Ráno jsem vstával chvíli po sedmé a hned zjistil, že mi pře noc zamrzl přívod vody do kuchyně. No nic, snad poteče v koupelně. Tekla. Vypustil jsem Falca na dvorek, ať se vyvenčí, a sám jsem zavítal vykonat obdobnou potřebu na WC. Falco bez dozoru utekl do vsi. Vydal jsem se ho hledat a on mi ho už ze vsi přivádí nějaký mladý a neznámý člověk na provazu. Teda, aby bylo jasno, na provazu byl Falco, který toho člověka vláčel za sebou k nám na dvorek. 

"To je váš pes? Chytil jsem ho na hlavní silnici za tou velkou zatáčkou. Řekl jsem mu, běž domů a on mě sem dotáhl. :-)"

Neptal jsem se raději, kde se u nás tak najednou vzal a jak to že má u sebe ten provaz. Poděkoval jsem mu, Falcovi vynadal do útěkářů Kájínků, šel zatopit, nasnídat se a sledovat hokej s Ruskem. Letos nemá ČT internetová práva na přenos z Pchjongčchangu, tak jsem si naladil Radiožurnál a poslouchal přímý přenos z radia. Po druhé třetině, když už naši prohrávali 0:2, jsem zkusil na počítači kliknout na ČT Sport a oni to vysílají živě! Tak jsem stačil alespoň zhlédnout závěrečný nápor našich, který ale vyšel naprázdno, naopak Rusové si pojistili finále třetí brankou do opuštěné branky. Francouz z ní předtím utekl, jak náš Falco ze dvorka.

Tak to by snad pro dnešek stačilo! Do třetice všeho nejhoršího. A dost! 

"Venku svítí slunce, najíme se, Falco, a půjdeme se projít do polí. A pěkně na vodítku, ať mi zase nezdrhneš," řekl jsem Falcovi, poobědval jsem brokolici s bramborem a vajíčkem, vzal pro Falca pár piškotů do kapsy a vyrazil polní cestou k Radinovu. Bylo krásně i když stále ještě frišno. :-) 

Než jsme se stačili vrátit, vyhaslo mi v krbových kamnech. :-(

Tak jo, dneska už raději nikam nepůjdu, nebudu nic dělat, ani se o něco pokoušet. 

Dneska je smolný pátek! -sv-  

—————

Zpět