Slušná týdenní statistika

07.05.2016 20:44

Dneska byl krásný den. Nejen počasím, ale i zážitky. Přijela jsem na chalupu a zastihla opáleného taťku, jak do půl těla vysvlečený chystá na zahradě políčko na sázení brambor. Bez rýče a bez pluhu. Prostě rozhrnul na pruh travnaté zahrady dvaceticentimetrovou vrstvu dobře uleženého kompostu a Vaňkova hnoje, to vše hráběmi promíchal a uhrabal, nadělal řádky a chystal se sázet brambory.  To je prostě on! Každým coulem originální. I to prase néchá vylínat, aby ho nemusel pařit :-)

Jak mě uviděl, oznámil mi: „Dneska nevařím, vyrazíme si  na sváteční oběd. Nech se překvapit kam. Na motokrosové závodiště za Jirkou to nebude :-)"  Šel se rychle trochu umýt a převléknout a za chvíli jsme ujížděli naší Fábií různými okreskami někam do tajemna. Vůbec jsem se neorientovala, kam to jedem a vyptávat se taťky nemělo smysl. Stále mi jen odpovídal: „Nech se překvapit."

Celou cestu byl velice výřečný a zábavný, abych se nedokázala zorientovat, a po půlhodince jízdy jsme byli na místě – u Hotelu Svatý Hubert ve Zbraslavicích. Tam to ale dobře znám, jezdili jsme tam kdysi i s mamkou, když jsem byla ještě malá. To je ale bohužel pryč. Dnes jsme poobědvali už jen spolu s tátou, taťka bavil i cizí společnost u stolu a pochutnával si labužnicky na svíčkové z jelena a zbraslavickém pivku a já zápasila s talířem těstovinového salátu s kuřecím masem, což jsem zapíjela jen colou. Tou proto, že jsem bez protestů pochopila, že budu muset zpět řídit já. Během oběda taťkovi přicházela SMS přání k jeho svátku a přijal také jeden zajímavý telefonát. Volal mu z ochutnávky vín na ledečském hradě Jarda Čermák, popřál mu k svátku a povídal: 

Děkuji ti za web, já ho denně sleduji a čtu tvoje články Janině a Marušce. Taky tě pozdravují. Někdy tam jsem i třikrát za den. Už se těším, co zas napíšeš. A na toho blbce už nereaguj, to je nemocnej člověk."

Taťku telefonát vyloženě potěšil a mě taky. Tak jsem se rozhodla plná elánu, že dnes sestavím pro zajímavost týdenní statistiku webu LBC. Předtím jsem si ale ještě vytáhla jízdní kolo, trochu ho oprášila a napumpovala a vyrazila na něm do Světlé za svým Pepou. Pak jsem pořídila tento PrintScreen týdenní návštěvnosti webu. Slušné a vyrovnané výsledky. V průměru 374 návštěv za den. Nejčtenějším článkem zatím je s 308 zhlédnutími za dva dny článek K čemu došlo na Rašovci

Jen mě trochu zamrzelo, že jsme všichni, kdo tomu věříme, prý tak trochu mdlého rozumu. Dám však na zkušenějšího Jardu Čermáka, nebudu si toho ubožáka, který nás takto ohodnotil, všímat. I když jsem mu s gustem už před pěti lety z podia ledečské sokolovny zazpívala: "Ty jsi tlama, tebe - n e m i l u j u !" Štěpánka

 

—————

Zpět