Slavia vede ligu

06.03.2017 10:46

Před 51 lety v roce 1966 jsem jako třináctiletý kluk vyrazil s o rok mladším bráchou Pepíkem do pražského Edenu na zápas tehdejší Slávie. S kým tenkrát hrála, si již nepamatuji, ale sestavu sešívaných mám stále ještě v paměti:

Ledecký 

Smolík, Hildebrandt, Lála 

Knesl, Nepomucký 

Veselý, Kadraba, Šindelář, Tesař, Píša

Po konzultaci s bratrem jsem se dozvěděl, že soupeřem Slávie byla tehdy nějaká Sparta a že zápas skončil remízou 1:1. 

Včera Slavia vyhrála nad Plzní 1:0 a vede první ligu, ale její současnou sestavu bych zpaměti dohromadu nedal. Jen jsem postřehl, že ledečského Jana Mikulu, co teď hostuje společně se Součkem v Liberci, nahradil v sestavě nějaký Frydrych, který v 88. minutě vstřelil jediný, a to vítězný, gól. 

Pak jsem taky postřehl, že na tradičních sešívaných dresech se objevily nějaké čínské znaky a v sestavě několik cizinců. 

Jako slávistický patriot mám samozřejmě radost z úspěšného tažení Slávie první ligou. Šňůra 17-ti zápasů bez porážky je úctyhodná. Ale zatím se neumím vyrovnat s představou, že by se mezi slávistické legendy (Košek, Plánička, Puč, Bokšay, Kopecký, Bican, Hidebrandt, Lála, Veselý, Kalivoda, Mikula) měl zařadit nějaký Flo, Deli, Ngadeu, Ščuk, Mešanovič nebo Tvrdík a 中国华信. :-) -sv- 

—————

Zpět