Sexuální harašení

07.11.2017 00:07

Me Too: Fenoménem současných dnů i nocí se stalo sexuální harašení. Ne mým, ale celosvětovým. Na kdekterou z pohaslých hvězd včetně Donalda či Dustina se najednou vzpomíná, jak se v minulosti dopustili nějakého nepatřičného obtěžování, kdekdo se nám v médiích nestydatě s podobnými zážitky či prohřešky chlubí, jako by to bylo něco prestižního, něco, čím je možno se vytahovat. Až si říkám, jestli jsem normální nebo jestli jsem v životě nebyl o něco ochuzen, když se mě takové harašení netýkalo. 

Ale Stanislave, opravdu netýkalo? Šáhni si pořádně do svědomí. Myslím, že by se tam taky nějaké to menší harašeníčko našlo. :-)

No našlo, to je pravda, není se ale čím chvástat. Já jsem se vždy za takové svoje prohřešky styděl a hned druhý den se omluvil a hlavně dál v tom nepokračoval. A vlastně ani toho dneska nějak zvlášť nelituji a nemám potřebu se s tím někomu svěřovat. Na rozdíl od těch pohaslých hvězd.

Hashtag Me Too (v překladu: Já také) je fenoménem na sociálních sítích, který odkazuje na zkušenosti se sexuálním obtěžováním. Daná žena na svůj profil napíše svůj příběh a k němu „přihodí“ hashtag Me Too.

Něco jiného však jsou případy, kdy se cílem harašení stal muž, a to dokonce já osobně. Jo, při pohledu do zrcadla je to sice s podivem, ale i k tomu docházelo! Nejenom kolegové na radnici, ale i dámy mimo ní se snažily se mnou vy..bávat. Stávalo se to opravdu jen velmi zřídka, ale tak přikvapivě a v takových situacích, že tady roušku tajemství a puritánství v rámci akce Me Too trochu trošičku poodhalím. Harašení se totiž nedopouštíme jen my - muži, ale i emancipované ženy a počestné paničky ledečské.

Poodhalení první: Vzpomínáte si, jakým způsobem se Krokodýl Dundee přesvědčoval o tom, s kým že to má vlastně tu čest? Když si nebyl jistý, zda se jedná o muže nebo ženu, přesvědčil se o tom jedním přesně mířeným pohmatem. Takovou situaci jsem jednou zažil v ledečské sokolovně na vlastní kalhoty. Jsem si jist, že nešlo o zkoumání, zda jsem muž nebo žena, ale o znalecké potěžkání a přímočarou výzvu od příslušnice "něžného" pohlaví, kterou jsem tenkrát, já - věrný pitomec, nevyslyšel. Škoda. Byla tehdá kus.

Poodhalení druhé: Taky si pro změnu občas vzpomenu na situaci v kuchyňce ledečské radnice, kde jsem se ještě před infarktem potkal natěsno s jednou mladinkou slečnou a aby ona mohla bez problému projít, tak jsem jako správný gentleman a tehdy ještě Do_cent z té situace vycouval se slovy: "Pojďte, ať vás tu neutiskuji" :-) A ona mi s laškovným úsměvem odpověděla: "Mně by to ani nevadilo" :-) 

Poodhalení třetí: To vše ale je už dnes vyhaslá a zapomenutá X-letá historie a tak do třetice přídám čerstvější historku z doby nedávné, kdy jedna moje známá využila při loučení otevřeného okénka a počala mě upoutaného za volantem tak vášnivě líbat, že jsem se lapaje po dechu obával, aby svými airbacky neaktivovala airback naší Fabie! Když jsem jí to druhý den připomněl, odpověděla mi: "Fakt? Já si to už nepamatuju. To jsem po tobě v tom opojení asi teda vystartovala." :-)

Ponaučení: Tak pánové, pozor na sexuální harašení a opojení ze strany něžného pohlaví, mohlo by jít nejen o vaší čest a airback, ale možná i o život anebo, nedejbože, i o konto, dům a rodinu! Ale na druhou stranu, bylo by zase tam nahoře na co vzpomínat, že jo? 

Me Too! -sv-

Z toho vystartování jsem teda dodnes opravdu na větvi a z Dundeeho v sukni taky! :-)

—————

Zpět