Roční Barborka

04.12.2015 10:23

Je tomu rok, co společnost Háta, o.p.s. slavnostně otevřela svoje nové sídlo v ulici Barborka, kde v bývalé budově Léčiv začala za vydatné pomoci spřízněných duší poskytovat v Centru denních služeb Barborka svoje služby 17-ti handicapovaným osobám. Stalo se tak necelý měsíc poté, co došlo k personálním změnám na ledečské radnici a v den, kdy ledečský stavební úřad schválil změnu užívání stavby v Barborce a z bývalé "továáárny" se tak stala budova pro poskytování sociálních služeb. Stalo se tak prakticky bez pomoci právníků, notářů, projektantů i politiků. 

Při slavnostních projevech zazněla různá upřímná slova, která ani po roce neztratila nic ze své aktuálnosti, a je možné si je připomenout v tiskové zprávě publikované na stránkách Háta, o.p.s. zde

Mezi tehdejšími řečníky vystoupila také paní Alena Juklová, odvážná maminka Marušky. Poděkovala tehdy za všechny rodiče postižených dětí celé rodině Vrbové za to, že uvolněním svého bytu pro potřeby CDS Barborka poskytla dětem půlroční azyl po náhlém odchodu z Petrklíče. Rok uplynul, CDS Barborka má své sídlo a slaví své první narozeniny a ledečská rodina Vrbova ani její sídlištní byt již neexistuje. To jsou paradoxy!

Těsně předtím, než před rokem uživatelé služeb s nůžkami v ruce přistoupili sami k dojemně nemotornému přestřižení slavnostní pásky, jsme my dva Štěpánováci zazpívali, možná taky nemotorně a dojemně, ale upřímně, příznačnou píseň Rozdávejme lásku svou, jejíž slova charakterizují poslání těch, co se věnují péči o postižené spoluobčany.

Rozdávejme lásku svou, ať pozná svět, kdo žije v nás,

láska vítězí nad zlou pýchou, láska boří k lidem hráz.

Šmik, šmik a bývalá "továáárna" přestala existovat a začala se zde rozdávat láska.

Velice trefně to již před lety vystihl náš David, který jako desetiletý ve škole prohlásil:

"Maminka pracuje ve stacionáři, tam rozdá všechnu svoji lásku a na mě nic nezbyde!" 

                                                                                                                   -sv-

CDS: ved. Eva, Míra, Míla,  Fanda, Lada,  Jana,  Renata, Marek, Alenka, Petr, Lenka     

 

 

    

—————

Zpět