Pštros na II/150

08.06.2017 13:25
U Brna běhají po silnici velbloudi, od Kroměříže k nám přicházejí voli a u Světlé nad Sázavou narazíte na pštrosa. Včera jednoho za volantem potkala moje dcera Štěpánka. Za volantem seděla ona, po silnici běhal on - pštros. Celá vyjukaná mi hned volala: "Tati, jaký je telefon na městské policajty? Teď jsem málem na silnici porazila pštrosa? Chci jim to nahlásit, aby ho odchytli, než se něco stane."
 
Odpověděl jsem ji, že měla štěstí, když pštros nešel se pštrosicí a malými pštrosáčaty a ať volá radši státní policii na linku 158 nebo 112. Ti ho třeba hned zastřelí, jako migranta. :-) Dnes jsem se jí zeptal, jak to dopadlo, jak svoje neobyčejné blízké setkání třetího druhu vyřešila.
 
"No, já vím, kdo ve Světlé pštrosy chová, tak jsem tam vyrazila jim to oznámit, ale i když jsem u nich dlouze zvonila, nikdo se neobjevil. Asi nebyli doma. Ani domácí, ani pštrosi. Tak jsem to nechala plavat. Ať si pštros užije trochu tý svobody, jako náš Falco, ne?"
"Pak mi to ale nedalo a zeptala jsem se jednoho známého a ten mi na to odpověděl: Kašli na ně. To byl pštros toho snoba, když si ho neumí uhlídat, tak ať si ho teď hledá a chytá." 
 
Připomněl jsem jí, jak jsme před třemi lety potkali cestou z koncertu v Kovářově na Písecku dvě krávy. Šlapaly si to dvě hodiny po půlnoci škarpou pěkně za sebou směrem do vsi. Do Naší kroniky XIII jsme tehdy dne 11.4.2014 zapsali:
Domů jsme vyrazili až v půl druhé a při noční jízdě potkali 16 srnek, 4 zajíce, 2 kočky, 2 krávy, 1 lišku, 1 kunu a jen 4 auta. Do hajan jsme se dostali až po půl čtvrté nad ránem a v poledne opět vyráželi do Prahy na Křižíkovu fontánu. 
-sv-

—————

Zpět