Předvánoční tragedie nad Ledčí

29.12.2015 16:30

Je to poprvé, co se na webu LedečBezCenzury zabýváme tragickou událostí. Ne, že by se v Ledči za dobu existence našeho webu žádné neudály, ale právě proto, že se jich událo tolik a že se jednalo o vyhaslé mladé životy, které se nás bolestně dotknuly, je třeba se o nich v závěru roku 2015 zmínit.

První srpnový den loňského roku 2014 tragicky zahynul při dopravní nehodě nad Habrekem Ondra, náš soused a milý naší Štěpánky, před měsícem si na život sáhla Štěpánčina spolužačka ze školky Dáša a před týdnem zahynula po dopravní nehodě patnáctiletá vnučka mého kolegy a kamaráda Tereza. Na jedno maloměsto je těch tragédií až příliš. A to uvádím pouze tragedie, týkající se okruhu našich známých, tragedie, při kterých zemřeli mladí lidé, plní nadějí, lásky a ideálů, kteří měli celý svůj dospělý život ještě před sebou.

Mladičkou Terezu srazilo 22.prosince 2015 po 17. hodině auto řízené mým dalším kolegou, kamarádem a velice slušným člověkem. Na následky těžkých zranění dívka zemřela. Toto obrovské neštěstí tak přímo zasáhlo hned tři rodiny a nepřímo spoustu jejich nejbližších, známých a přátel.

Stalo se tak 10 dní předtím, kdy vstoupí konečně v účinnost novela zákona, která zavádí pro chodce povinnost užít reflexní prvek mimo území obce při snížené viditelnosti, tedy například za tmy, soumraku či mlze. Toto opatření má přispět ke snížení počtu nehod mezi vozidly a chodci na místech bez veřejného osvětlení. Lidé zkrátka budou s reflexními prvky lépe vidět.

Dáše by takový reflexní prvek zřejmě nepomohl, ale Ondrovi a Terezce možná ano.                                                                                                 -sv-

                                                                        (foto: Štěpánka)

 

—————

Zpět