Přečetli jsme za vás v LN 5/2006

10.04.2016 11:14

Před 10-ti lety vyšel v květnovém vydání Ledečských novin 5/2006 níže uvedený článek podepsaný tehdejším místostarostou Jaroslavem Doležalem. Trochu jsem mu s ním sice pomáhal, ale upřímná iniciativa napsat tento článek vyšla tehdy z jeho strany. O pár let později však již inicioval jiné méně upřímné akce a oznámení. Nedávno pak na mě na ledečském náměstí kříčel, že jsem paroháč a ať shniju zaživa :-)

Starosta 2006

Rádio Region 87,9 uspořádalo z jara letošního roku soutěž Starosta 2006, do které díky hlasům posluchačů postoupilo z celého kraje Vysočiny 20 starostů měst a obcí. Mezi nimi byla i Ledeč nad Sázavou. Z havlíčkobrodského okresu též starostové Chotěboře, Světlé n.S. a Ždírce n.D. Na starosty čekala v semifinále soutěže řada netradičních úkolů, jako například kydání hnoje, úklid města, malování kraslice, dojení krávy, pletení pomlázky, organizování petice, zpěv s dětským sborem, smažení cmundy, akrobatický rokenrol či recitace. Ten poslední úkol si vylosoval náš starosta Stanislav Vrba v pátek 14. dubna v 8:45 hodin ráno a za přispění svých dvou dcer Renaty a Štěpánky recitaci 11 slok básně K.H. Borovského Křest svatého Vladimíra v živém přenosu v 14:30 hodin odpoledne úspěšně zvládl a postoupil tak do finále soutěže. Prý by si ale troufal i na ty další úkoly, čemuž věřím.

Finále soutěže Starosta 2006 se konalo v sobotu 29. dubna 2006 v Havlíčkově Brodě v rámci akce Zahrada. Soutěž začala úspěšným pokusem o vytvoření kuriózního rekordu pro českou Guinnessovou knihu rekordů: 12 starostů se dokázalo nahečmat na plochu pouhého 1 m2, což je snad největší zaznamenaná koncentrace starostů na celém světě!! Na tuto plochu by se možná ještě povedlo někoho vtěsnat, ale více starostů se zde bohužel nevyskytovalo, dva starosty totiž zastupovali místostarostové a jihlavský primátor Hink se ze soutěže omluvil.

Rádio Region 87.9 si pro 14 finalistů přichystalo pěkně vypečené úkoly: chůzi na chůdách, přenášení věže složené z osmi prázdných pivních bas, hru v čáru, hry zaměřené na postřeh a paměť, puzzle, domino. Vyřazovacím způsobem během šestihodinové soutěže postoupili do závěrečného finále soutěže s notnou dávkou štěstí starostové Dobronína a Ledče nad Sázavou. Finálový úkol – složení motýla pomocí kostek domina a dosažení dominového efektu nezvládl úspěšně ani jeden z nich, pokus starosty Dobronína však trval kratší čas a tak se stal vítězem soutěže Starosta 2006 právě pan Jiří Vlach, starosta Dobronína u Jihlavy, byť mu při pokusu o dominový efekt spadla pouze jedna jediná kostička domina. V jeho obci uspořádá letos rádio Region velkolepý koncert za 200 tisíc korun ku příležitosti svých 4. narozenin. Škoda, chybělo tak málo …

I tak se sluší našemu starostovi za velmi úspěšnou reprezentaci našeho města poděkovat.  Jaroslav Doležal, místostarosta 

—————

Zpět