Přání k jmeninám

31.10.2016 09:20

Dnes má svátek Štěpánka. Jméno, které sluší ženám v každém věku. Malé holce, velké slečně, zralé ženě i stařence. Vybral jsem toto jméno záměrně i pro moji nejmladší dceru, a to nejen proto, že krásně zní, ale také proto, že pocházíme ze Štěpánova. Do vínku jsem se jí toho snažil ale vložit víc. Každý večer ji zpíval, četl, recitoval, vtipkoval nebo prostě jen tak vyprávěl, a to nejen pohádky, ale i různé příběhy ze života, z mého dětství, vysvětloval ji význam slov i to, jak se má v různých situacích chovat. Do dneška, když si neví s něčím rady, tak mi volá. Říkává s úsměvem, že jsem její gůgl. :-)

Dělí nás neuvěřitelných 43 let, pořídil jsem si jí totiž až po čtyřicitce, a tak jsem si tehdy dal sám sobě jeden veliký úkol, že ji musím dovést až do dospělosti.

Když vyplňovala přihlášku na vysokou školu zeptala se mě, jaké jsou její silné stránky, že to po ní chtějí vědět. Pak začala sama psát: komunikativní, kreativní, pravdomluvná, sociální cítění ... "Co tam mám ještě napsat, tati? Jo, už vím, slušné vychování! To je moje největší deviza!"

Usmíval jsem se pod fousy a povídám ji: "Hlavně se nezapomeň podepsat a buď ráda, že tam můžeš napsat Štěpánka ze Štěpánova. Tam jsem se sice narodil, ale do školy jsem chodil do Smrdova!"

Tak všechno nejlepší, dospělá Štěpánko! :-) -sv-

 

Znám já jednu písničku,

dobře já jí znám.

Zpívávám ji tichounce,

když Tě uspávám.

Je to píseň pro Tebe,

Štěpánko malá,

o tom, jak Tě miluji,

tra_lala_lala

—————

Zpět