Poslední 13. kolo

30.10.2016 15:55

Poslední říjnovou neděli skončila 13. kolem podzimní sezóna krajských fotbalových soutěží. Sledovali jsme v ní účinkování dvou fotbalových týmů - v krajském přeboru ledečského FK Kovofiniš, který v posledním utkání porazil FC CHotěboř 1:0, a v I.A třídě leštinské TJ Leština, ta zavítala v posledním kole na hřiště do Luk nad Jihlavou, kde vyhrála 5:0. Jak tyto týmy uspěly v podzimní části sezóny 2016/2017 se můžete přesvědčit v následující tabulce.

 

FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou

umístění    počet zápasů    výhry    remízy   prohry     skóre      body     žluté karty

      4.              13                7           4           2        25:14       25             47 

 

TJ Leština, z.s.

umístění    počet zápasů    výhry    remízy   prohry     skóre      body     žluté karty

      7.              13                6           3           4        34:16       21             36

 

zdroj. fotbal.cz

 

Výsledky 13. kola I.A trřídy najdete zde.

A výsledky 13. kola krajského přeboru zde.

´

Oba týmy začaly podzimní sezónu famózně. Porážely kdekoho a staly se překvapením soutěže. Leštině po pár kolech došel dech, přesto se stala spolu se Světlou s 34 góly nejlépe střílejícím týmem I.A třídy. FK Kovofiniš jako nováček krajského přeboru pokračoval ve výborných výkonech po celou dobu podzimní sezóny a nakonec přezimuje na 4. místě tabulky krajského přeboru, když na třetí Polnou ztrácí pouze jeden bod!

 Oba týmy však byly na štíru s disciplínou hráčů na hřišti, když sbírali jednu žlutou kartu za druhou, až jich nastřádali na čtyři desítky, což je průměr 3 na zápas, a to je dost. Více to sráželo celek z Leštiny, který, když se mu dařilo, tak zvládal zápasy bez karet, ale jakmile musel zabojovat, tak se žlutilo až běda. FK Kovofiniš sbíral žluté karty vyrovnaně bez ohledu na to, zda se daří nebo nedaří.

Z pohledu důchodce z Vysočiny musím konstatovat, že oba týmy nezklamaly a FK Kovofiniš dokonce i překvapil. jak v konkurenci s bývalými divizními účastníky uspěl a udržel s nimi krok. Gratuluji. -sv- 

   

—————

Zpět