Poskytování informací

28.09.2014 15:12
Minulá ZM dbala důsledně na informovanost veřejnosti. Za tuto činnost je ze zákona odpovědný starosta města. Tehdy byl postupně zřízen unikátní systém vzájemně provázaných webů, které umožňovaly každému, kdo se choval slušně a dodržoval stanovená pravidla, nejen vkládat komentáře, ale též celé články a pokládat dotazy, na které bylo vždy včas a kompetentně odpovězeno. Tehdejší web také důsledně dbal na zachování historie příspěvků a dokumentů. Vše na něm bylo snadno dohledatelné. 
Též Ledečské noviny v letech 2002 – 2010 byly otevřené každému. V roce 2006 ocenil Oldřich Kužílek, koordinátor projektu Radniční listy bez cenzury, v článku Radniční listy – stranické tlampače za veřejné peníze tehdejší ledečská periodika slovy: „Nejsvobodnější v tomto ohledu byla periodika vydávána v Kraslicích na Karlovarsku a v Ledči nad Sázavou na Vysočině.“ 
 
Současné ZM zavedlo nový „způsob“ informování veřejnosti. Statický, jednostranný, bez možnosti reakce, komentářů, dotazů, sdělování názorů. Nepohodlné příspěvky se prostě nezveřejňovaly, názory a dotazy občanů radnici nezajímaly, kdo se přesto ozval, byl okamžitě oranžově popliván.  Vláda jedné strany a jedné hlavy v praxi! Článek O nenávisti je toho smutným důkazem a důvodem, proč je čas to nyní změnit.   

Nejsmutnější na tom je, že se to vše dělo za tiché asistence 10-tihlavé „vládní“ koalice ČSSD+ODS+TOP09+SZ+KDU-ČSL, která nereagovala na různá upozornění a výzvy po sjednání nápravy !!!      

 

Statistika městského měsíčníku LN  1–10/2007

Počet dopisovatelů           78

Počet příspěvků              236

z toho redaktor               79 – tématická báseň, oznámení, upozornění, inzerce

z toho starosta                22

z toho okolní obce            17

z toho školy                     21

z toho spolky                   20

z toho DDM                     14

 

Statistika městského webu 2007

Počet dopisovatelů              44

Počet příspěvků                155

z toho starosta                 53

 

Statistika regionálního tisku – články o Ledči

Za rok 2006                    529 článků  (MF Dnes, Deník, Právo, Cesta Vysočiny)

                                                                                      –sv-

 

—————

Zpět