Pomůže nová technika

22.03.2016 09:30

Situace z června 2014, kdy městem živelně projížděly stovky plně naložených náklaďáků, jak ve dnech okupace, se již nebude v Perle Posázaví nikdy opakovat. Nastává totiž třetí fáze provozování uzavřené skládky odpadů S-OO - Rašovec. Namísto multikár či tatrovek pomůže nyní městu nová technika, kterou mu nabídli v rámci družby partyzánů soudruzi z Bílé Rusi. Maladěc BelAZ 75214 zvládne na jeden zátah uvézt až 100 tun odpadu. Pro 7500 tun odpadu z D1 by se stačil otočit jen 75x. Tím by došlo ke značné úspoře pohonných hmot, komunikací a také životního prostředí. Místní odborníci na demolice a rekultivace (dále jen MOnDaR) proto navrhnou na příštím zasedání ZM tohoto nepřekonatelného pomocníka BelAZ pořídit. 

Pokud se bude demolovat jaderná elektrárna Dukovany, bude čím zbytky chladících věží a reaktorů odvozit na Rašovec ve vlastní režii MOnDaR. V tomto duchu bude ale nutné přepracovat současný provozní řád uzavřené skládky a nechat si ho schválit Krajským úřadem z Absurdistánu. 

Maladěc BelAZ je universální vozidlo, které může občas vypomáhat i s komunitním kompostováním a při drobných úpravách motokrosového závodiště, anebo se jeho korba dá využít jako vysuté Beobachtungsstelle pro VIP diváky z řad vysloužilých veteránů.   

To dá rozum, ne?!  :-)  -sv-

 

—————

Zpět