Paul v Praze

17.06.2016 11:20

Na živo jsem včera viděla a slyšela legendu Beatles Paula McCartneyho. Měla jsem ho skoro na dosah, stála jsem přímo pod pódiem a šílela jak bláznivé fanynky v 60. letech. Byl to úžasný zážitek. Úžasná atmosféra. Paul byl celý úžasný. Je pořád jak malý kluk. Bezelstný kukuč, štíhlá postava, zdvořilý, vtipný, nápaditý. Řadu svých písní uvedl česky, mnohdy v dlouhých souvětích, několik jich věnoval svým přátelům, kteří ho bohužel už sledují tam někde seshora: Johnovi, Georgeovi, Nancy, Martinovi. 

V plné O2 aréně v Praze zahájil svůj koncert skladbou A Hard Day's Night všem dobře známou ze stejnojmenného filmu Perný den. Došlo i na další známé hity Love me do, Bird, Something, Hey Jude, Yesterday, Let It Be, Hi, Hi, Hi či Birthday a další.  Mezi nimi i písně ze své bohaté sólové tvorby. Zahrál nám na svoji speciální kytaru, dva klavíry i ukulele.

Koncert Sira Paula McCartneyho, který zítra oslaví 74. narozeniny, byl prošpikován projekcemi z historie Beatles, světelnými efekty a v závěru došlo i na pyrotechnickou show.

Ujížděla jsem z Prahy červnovou nocí za volantem naší Fábie a stále si broukala ty nádherné melodie, abych se alespoň trochu Paulovi revanžovala za jeho češtinu, tak v anglickém originále. :-)

No prostě: amazing!  Štěpánka 

 

—————

Zpět