Okurková sezóna

28.07.2017 07:42

A je to tady! Zasáhla nás okurková sezóna. Není co psát, není co číst. Novináři se chytají kde čeho a nebýt pár vražd, kančího a králičího moru, letitých cauz a (kdysi)železné Sparty, nebylo by o čem psát. Každý den ráno procházím regionální deníky a kde nic, tu nic. Ani další známé a čiperné servery toho moc nenabízí. Přesto jsem dnes ráno na jednu informaci narazil. Víte o tom, že budou volby? A dokonce parlamentní!

Na serveru Seznam.cz se dnes ráno objevila tato zpráva:

Letos se politikům nevyhnete ani v létě. Normálně by touhle dobou měli prázdniny, to by ale nesmělo být před parlamentními volbami.

Politici opustili poslanecké lavice a jali se v rámci předvolební kampaně cestovat po České republice. Někteří z nich objevili, že jsou tu pěkná místa. Jiní zase, že Ostrava není jen díra v zemi. Komu nevyšlo prázdninové rande a jak si politici mezi sebou rozdělili akce se zvířátky? 

O tom tedy píše investigativní Seznam.cz.

Po přečtení této zprávy jsem vyhlédl u nás na náves, zda tam nějaká předvolební kampaň neprobíhá. Že bych třeba dostal koblihu ke snídaní, nebo vodňanské či vodnaté kuře k obědu. Ale kdepak. Ani Andej, ani Tomio nebo Jeník tam s tlampačem nestojí a nevelebí. Ti by mě stejně z chalupy nevytáhli. Odepsaní socani také ne a komouši, co sice mají filipa, tak ti tu napáchali tolik křivd, radši nemluvit. Možná tak realista Robejšek nebo ta nová óda, ale pro ně asi naše obydlená zatáčka bude malá ryba. Pro piráty naše rybníky a říčka taky. Kostel tu nemáme a radnici taky ne, tak ani rozpadající se třetí síla se tu neobjeví. Zbývají modří a zelení ptáci a topáci, ty tu nikdo nevolí. No řeknu vám:

"Nebude to letos jednoduché, nalézt své koně."

Asi si dám za naší ves inzerát: Nabízím 50 hlasů v příštích volbách nejvyšší nabídce.

Ale pozor! Přeci jen tam nějaké počmárané auto s amplionem na naši návsi stojí! U něj nějaký korpulentní pán v bílém plášti a co že to nabízí? Okurky!

No, vždyť to říkám, je okurková sezóna!

To rozum nebere!? -sv- 

ČlánekPolitici opustili poslanecké lavice a jali se v rámci předvolební kampaně cestovat pro České republice. Někteří z nich objevili, že jsou tu pěkná místa. Jiní zase, že Ostrava není jen díra v zemi. Komu nevyšlo prázdninové rande a jak si politici mezi sebou rozdělili akce se zvířátky?Letos se politikům nevyhnete ani v létě. Normálně by touhle dobou měli prázdniny, to by ale nesmělo být před parlamentními volbami.
Článe

 

—————

Zpět