3x odposlechnuto

26.06.2017 08:32

Falešná

Přehrabovala se v krabici s různobarevnými krokskami oblečená v černé tílko a černé legíny, ze kterých ji v oblasti pasu vyčuhovala bílá pneumatika a na pozadí jí mohl kolemjdoucí nahlédnout až do ... žlábku. V tom jí nečekaně zazvonil mobil. Zašátrala ve své taky černé kabelce, mrkla na dispej a povídá otráveně: 

"Bože, co zase chce?!"

Vymáčkala ikonku příjmu, přiložila mobil k svému uchu a tentokrát již mile a s úsměvem povídá: 

"Ahoj, zlatíčko, co se děje?"

Bonmotová

Národním zájmem je podle prezidenta Miloše Zemana existence suverénního státu. Zeman to uvedl v rámci Žofínského fóra, které bylo věnováno právě národním zájmům. Suverenity lze dosáhnout podle prezidenta za předpokladu, že čeští zástupci budou mít „kuráž, koule a kabelku”.  

S tím nelze jinak, než souhlasit. Ve středu zavítá pan prezident na Vysočinu, kdoví s čím přejede?

Asi_milovaná

Trhal jsem jahody na své zahradě a kolem mě prošli ze školy tři sousedovic kluci. Zastavili se za plotem, chvíli se postrkovali a něco si šuškali. Pak ten nejstarší, co ráčkuje, se odhodlal a zavolal na mě: 

"Pane Slávku, pane Slávku, nepotŘebujete s něčím pomoc? My sháníme nějakou bRigádu."

"To  jste hodní, kluci. Já ale s ničím pomoc nepotřebuji. Ledaže byste mi pomohli sníst pár jahod. Co vy na to?" podal jsem jim misku s jahodami přes plot.

"To jo, to my RRRádi," ráčkovali jeden přes druhého a přetahovali se, kluci ušatí, o misku s jahodami. Pár mi jich tam na dně taky nechali.

Baštili je cestou k domovu a já si v duchu říkal: "I vy pacholci, před lety jste mi tu polámali celej plot, psali po baráku něco o kokotovi a najednou nabízíte pomoc? :-) Najednou jsem pro vás pan Slávek a už ne ten dědek z města?" 

Zřejmě jsem se u "vás" už asi asimiloval. :-) -sv-

—————

Zpět