Noc s kráskami

18.03.2016 19:15

Lechtivý fejeton z ledečské radnice

Malá zasedačka vedle kanceláře starosty na ledečské radnici byla v noci z 12. na 13. června 2008 svědkem utajené události, která tehdy unikla pozornosti veřejnosti a médií. Ledečský starosta tady tři měsíce po svém infarktu strávil noc se dvěma kráskami, které zná snad celý svět.

Za velice nenápadných bezpečnostních opatření byly obě krásky do Perly Posázaví dopraveny ve čtvrtek odpoledne až po ukončení provozní doby městského úřadu. Speciálně upravený automobil s tmavými skly je dovezl až k zadnímu vchodu ze dvora radnice a za doprovodu dvou holohlavých bodyguardů a starosty města se obě dámy nepozorovaně  přesunuly výtahem do II. patra, kde se hned uložily k odpočinku právě v malé zasedačce vedle kanceláře starosty. Ten pak pečlivě pozamykal všechny dveře, zakódoval bezpečnostní zařízení u vchodu, uzamkl vstupní mříž, opustil společně s bodyguardy budovu městského úřadu zadním vchodem a nechal se jimi odvést k domovu.

Doma v kruhu rodinném povečeřel, ale po celý zbytek večera byl jak na trní. O přítomnosti obou krásek na radnici se nesměl nikdo dozvědět, ani rodinní příslušníci. Proto starosta počkal, až doma všichni usnuli a vyrazil pěšky zpátky na radnici.  Ke vstupu použil opět zadní vchod, odkódoval zabezpečovací systém, pozamykal pečlivě všechny vchodové dveře včetně mříže, vystoupal potmě a potichoučku po schodišti do II. patra a přes sekretariát vstoupil do své kanceláře. I zde vždy každé dveře za sebou pečlivě uzamykal a ani v jedné místnosti nerozsvěcel. Odemkl poslední dveře do malé zasedačky, aby se přesvědčil, že obě krásky jsou v pořádku. Stály tam v šeru obě opřené o stěnu tak, jak je navečer opustil. Přistoupil k nim a položil si je obě na stůl, aby na ně lépe viděl. Zavřel dveře do své kanceláře, uzamkl je a zůstal s oběma na stole ležícími kráskami celou noc.

Ráno před šestou ho probudil telefon. Oba bodyguardi již stepovali na dvoře u zamčeného vchodu. Opustil na chvilku ležící krásky a seběhl po schodišti odemknout zadní vchod a vpustil oba bodyguardy dovnitř.

„Tak co, jsou v pořádku?" zeptali se starosty místo pozdravu.

„Dobré ráno, samozřejmě jsou, vyspalé do růžova. Už na vás čekají."

„Že Vy jste tady s nima strávil celou noc, jste celej pomačkanej a rozcuchanej," poznali hned, co se tu odehrálo, a šibalsky po sobě pomrkávali.

„Ano, neměl jsem doma ani stání při pomyšlení, že tu jsou holky samy. Tady jsem měl nejen stání, ale i ležení :-) Ale jak říkám, jsou v pořádku."

Bodyguardi obě krásky svezli dolů výtahem, naložili je do svého automobilu a odvezli do ledečské synagogy, kde na ně čekaly dva malířské stojany, na ten vpravo přišla umístit jako první o deset let starší (1503) Mona Lisa Leonardová a vedle ní pak na druhý stojan Sixtínská Madona Raffaelová (1513), obě nádherné, úžasné kopie slavných renesančních obrazů sestavené z cca 100000 kusů říčních mušliček o průměru 1 - 3 mm. Hodnota obou obrazů byla prý vyčíslena na 10 milionů dolarů. V synagoze strávily dva dny, za dohledu bodyguardů si je mohly v pátek třináctého prohlédnout děti i veřejnost.

Bodyguardi mi pak před sobotním odjezdem prozradili, že jsem byl prvním starostou, který s oběma kráskami strávil noc na radnici. A já jim s šibalským úsměvem odpověděl: „Zato ony dvě první nebyly!" :-) -sv-  

—————

Zpět