Neuvěřitelný příběh

28.07.2016 00:09

Poslechli jsme za vás

Na kraji louky zoufale hrabala v zemi kočka. Chtěla zachránit svá koťata, která necitlivý sedlák zakopal zaživa. Půda však byla velmi tvrdá. Výsledkem úsilí byly jen zkrvavené packy zoufalé kočky. Pak ale dostala nápad.  Vrátila se na statek pro hlídacího psa. Když ho našla, postavila se před něj a sdělila mu, co od něho chce. Jaký prostředek komunikace použila? Jisté je, že nějaký psí nebo kočičí jazyk. Ale že by existovalo jakési mezidruhové esperanto?

Nicméně za okamžik se křehká kočka vracela na louku v doprovodu ohromného psa. Ten nejdřív místo očichal a pak začal svými statnými tlapami hrabat. Hlína lítala, až se za chvíli objevila koťátka. Ještě žila. Pes s kočkou vzali každé za kůži na krku, jedno po druhém je odnesli do sena, kde se koťata začala pomalu probírat. Nakonec je kočka očistila a nakojila.

Jejich bratrské počínání pozoroval mladý ovčák a běžel to povědět sedlákovi. Jak se asi zachová? Odsoudí nevinná stvoření znovu k smrti?

A další zázrak! Sedláka to dojalo a koťata ušetřil.ˇ

Stanislav Motl: Stopy, fakta, tajemství ČRo2 25.7.2016 18:30

Když občas na chalupě pozoruji chování a jednání svého psa Falca, napadá mě, že snad existují v přírodě sféry mimo naše chápání. Mezi námi lidmi však někdy taky! -sv-

—————

Zpět