Návštěva radního Krčála

06.05.2015 10:52

Radní Kraje Vysočina pro sociální oblast Mgr. Petr Krčál navštívil dne 22. dubna 2015 Ledeč nad Sázavou. Oficiální zprávu o jeho návštěvě přinesl krajský sociální portál

Po jednání na ledečské radnici navštívil v Barborce i Centrum denních služeb a prohlédl si budovu bývalých Léčiv, kterou předchozí ledečské zastupitelstvo odmítlo v roce 2011 převzít a využít ji pro sociální poptřeby města. To, že se nejedná o žádnou "továáárnu", je patrné ihned po vstupu do budovy, který je vyzdoben fotografiemi našich klientů a jejich roztomilými výtvory.

Po prostorném a pohodlném schodišti jsme pana radního a jeho kolegy doprovodili do I. patra budovy, kde si prohlédl jak Centrum denních služeb Barborka, tak i sklad Potravinové banky Vysočina a pozdravil naše klienty. Obě zařízení dobře zná z našich žádostí o registrace a dotace, a tak neskromně doufáme, že osobní prohlídka přispěje k jejich naplnění. O naší činnosti v Barborce a návštěvě pana radního jsme informovali v Havlíčkobrodském deníku dne 25.4.2015.

Nebyla to první návštěva představitele Kraje Vysočina v CDS Barborka. Předtím již několikrát navštívil naše zařízení radní Zdeněk Chlád a po něm také předseda krajského Finančního výboru Milan Plodík. Dále jsme jednali s krajským zastupiteli Vítem Kaňkovským a Milošem Vystrčilem, kteří se o naši činnost zajímali a byli ochotni nám pomoci.  

Pan radní Krčál následně přislíbil i svoji účast v porotě na pěvecké soutěži I my máme talent!, kterou CDS Barborka uspořádá dne 25. května v ledečské sokolovně pro účastníky s postižením z celé ČR. Účast přislíbila zatím desítka zařízení, z nichž mnozí v nedávné minulosti v ledečské sokolovně vystupovali v předchozích ročnících soutěže s názvem Karúzošou.                                             -iv- 

—————

Zpět