Náhrada za Peška

16.11.2018 00:16
Ledeč nad Sázavou - Ledči sedlo v podzimní krajského přeboru vše tak, jak mělo. Na začátku přežila personální krizi, dostala facku od Náměště a pak se rozjela na plné obrátky. Výsledkem toho je první místo a pětibodový náskok.
„My nemůžeme jinak než podzim hodnotit kladně. Když se podíváme za sebe, tak v domácím prostředí jsme neztratili ani bod a inkasovali jen dva góly. Venku jsme nakonec dvakrát padli a uhráli jednu remízu. Takže jsme maximálně spokojení," řekl spokojený kouč Ledče Zdeněk Jungvirt.
Ledečští fotbalisté budou mít pohodovou zimu, první místo je víc, než mohli čekat. A to i z toho důvodu, že jim odešel nejlepší střelec Jan Pešek. Toho však dokázali nahradit a jsou druhým nejlépe střílejícím týmem krajského přeboru. Nastříleli o pouhé čtyři branky méně než Pelhřimov.
„Jsem rád, že se to podařilo. Kluci se o to podělili, dva hráči nastříleli dohromady to, co Honza než odešel, a ve zbytku se přidali další hráči. Je to lepší, že to nebylo na jednom hráči, ale na všech. Když Honza odcházel, tak to nebylo příjemné, ale na druhou stranu to nebylo na škodu, jak ukázal podzim," uznal Jungvirt.
Podzimní část sezony také ukázala zlepšenou formu v defenzivní činnosti, ve které Kovofiniš přeci jen trochu tlačila bota. „Brankáři se na tom velkou měrou podělili, vychytali sedm nul. Není to jen náhoda. My jsme na defenzivě pracovali, protože jsme věděli, že nás tam tlačila pata," souhlasil Jungvirt.
Na svém kontě mají ledečští hráči jen dvě porážky. Facku dostali hned ve třetím zápase podzimu, kdy prohráli s Náměští vysoko 6:1. Hned pak za dva zápasy podlehli Přibyslavi 4:3. „My jsme do Náměště přijeli jako mistři světa, a už po půl hodince hry jsme prohrávali o tři branky. Ovšem na druhou stranu byli kluci pozitivní. Bylo dobré, že nás to nepoložilo, ale kluci si z toho vzali ponaučení," pronesl ledečský šéf lavičky.
Ve zbytku zápasů bodoval Kovofiniš naplno, pouze jednou si připsal remízu, a to v posledním zápase v Okříškách. „Nečekal jsem, že to půjde až takhle dobře. Věděl jsem, že tým je na tom dobře. Kluci jsou spolu pět let, a teď ta práce, která se udělala, tak přináší ovoce. Ale počkat, jsme teprve v půlce sezony,“ upozornil Jungvirt.
Ten měl pár momentů, kdy mu bylo „ouvej“. „Při zápase v Bystřici, kde jsme sice vyhráli, ale první poločas byl hodně na hraně. Soupeř měl několik šancí, nastřelil tyč. Pak také doma s Žirovnicí. Soupeř měl během dvaceti minut dobré šance a nedal, ale my jsme ty naše využili na sto procent,“ uvedl Jungvirt.
Jako nejlepší zápasy musí ledečský kouč zvolit všechny domácí. „Neztratili jsme v nich ani jeden bod a dostali jen dvě branky. Ale musím říct, že si vážím zápasu s Velkým Meziříčím, protože jsme v něm měli personální problémy, a i přesto jsme dokázali zvítězit. Pak i zápas v Pelhřimově, kde jsem zrovna nemohl být, ale byl to hodně vypjatý, hrálo se v emocích, my jsme dohrávali v deseti, ale zvládli jsme vyhrát, a i to rozhodlo o našem náskoku," dodal Jungvirt.
Teď má od sebe ledečská kabina klid. „Kluci chodí hrát futsal a hokej a připravují se maximálně individuálně. Jinak od fotbalu mají volno. Potřebujeme načerpat psychické síly a odpočinout si od sebe. Sejdeme se až 16. ledna," prozradil Jungvirt.
 
Střelci týmu:
8 – Marek, Trpišovský,
6 – Toula
2 – Petr Pešek, J. Gramer, Nepovím, Vodička
1 – Šíma, F. Gramer, Turek
 
 
Přečetl za vás na nemocničním lůžku -sv-
 

—————

Zpět