Most otevřou 20.12.

15.12.2016 07:20

Jak informují oficiání stránky města Ledeč nad Sázavou, mělo by k oficiálnímu otevření rekonstruovaného mostu přes vodní nádrž Švihov u Brzotic dojít 20. prosince 2016. V Benešovském deníku jsme zase nalezli důvody, které vedly k posunutí tohoto termínu. Tím máme informaci o mostě kompletní a můžeme ji poskytnout i vám:

Brzotice – Docela obyčejné ocelové dráty určené do předpjatého betonu. Právě ty se nečekaně postavily do cesty časového plánu mostařů i úředníkům Středočeského kraje při rekonstrukci důležité silniční stavby překlenující želivské údolí. „Předpínací dráty nosné konstrukce byly v kolizi s polohou nových odvodňovacích otvorů. Ty jsme proto museli vyvrtat jinde, mezi dráty," vysvětlil pro Český rozhlas důvod zádrhele v harmonogramu prací Vlastimil Schovajsa ze zhotovitelské firmy. A právě kvůli takové neočekávané situaci bude ukončení rekonstrukce mostu, na silnici číslo 150, opět posunuto.

Kdyby se stavbařům ty docela obyčejné ocelové dráty náhodou nedostaly, tak se jich pár nachází na uzavřené a rekultivované skládce Rašovec! Možná že i nějaká ta fůrka asfaltu by se tam dala pár stop pod povrchem také vyšašit. Šacuji to na takových 15 koreb. Beton se tam najde taky, ale ten je cugrunt. 

Jedná se ale jinak o nezávadný, přímo inertní materiál, ten by určitě mohl být použit i nad vodní nádrží! Proč ne?! OŽP KrÚ to přikreje i bez Eje, éjé! Bylo by dobré na to pána s příznačným jménem Schovejsa upozornit.  :-)  -sv-

—————

Zpět