Mlácení prázdné slámy?

25.07.2018 00:25

Již jen 6 dní zbývá do termínu podání kandidátnich listin pro letošní komunální volby, které se uskuteční 5. a 6. října. Ten podací termín určuje volební zákon ve svém § 21 odst. 3 a je letos stanoven na 31. července do 16:00 hodin. Tedy v místních a mnohdy i okresních organizacích politických stran a hnutí mají již napilno koho napsat na kandidátní listiny. A nejen politické strany a hnutí, ale i nezávislí kandidáti mají tu možnost se voleb zúčastnit, ať už jako samostatní kandidáti nebo jako součást sdružení nezávislých kandidátů. Musí však na rozdíl od politických stran a hnutí sehnat petiční podporu u svých voličů a petiční archy přiložit ke kandidátní listině. To jim nezávidím.

Nemám zatím žádné informace, kdo se bude letos voleb v Perle Posázaví účastnit a jak jmenovitě budou kandidátky vypadat. Ani se po nich, věřte, nepídím. Vím totiž, že protagonisté z doby temna jsou ve svých stranách pořád u kormidla a že by si na ně měli voliči dát pozor. Proto na tomto webu připomínám neúnavně jejich "činy" a "zásluhy", jak jsem konec konců slíbil jak vám, tak i sobě.

Jeden můj kamarád mi dal nedávno vědět, že je to po těch čyřech letech už mlácení prázdné slámy. Že bych se na to mohl vyprdnout. Nejsem toho názoru. Jak Džungan, tak Mimoň stále vykonávají poměrně důležité funkce a na jejich "zásluhy" o zpackanou cyklostezku a zavezený Rašovec, či na oranžové pamflety a vlastně na všechny ty jejich neodpustitelné Prů....(švihy), podrazy a lži by se zapomínat nemělo. Naopak. Mělo by se jim to znovu spočítat!

Ale jsou i další ptáčkové, kteří se možná objeví v čele rudých, modrých, zelených kandidátek, na které by bylo dobré si dát taky pozor. Jmenovat nebudu, některým z nich totiž ani na jméno přijít nemohu. Přeberte si to na kandidátkách sami. Jsem sám zvědavý, zda po své "politické" kariéře budou ještě mít tu drzost se postavit na pozice lídra kandidátky. 

Doufám taky, že SNK opět kandidátku postaví, aby mohlo pokračovat v úspěšném vedení města i další čtyři roky. Držím jim v tom oba palce u rukou. Na ty u nohou si již pro bolavá záda nedostanu. :-) Ale:

Hlavu mám stále vztyčenou,

ohlédnu se i za ženou,

i za tebou, můj brachu,

i za vámi, vy Jidáši,

kteří jste toho příčinou!

Nezbývá mi však v tuto chvíli nic jiného, než si počkat na zveřejnění kandidátních listin a pak se opět ozvu s tím svým obvyklým a lakonickým:

To rozum nebere!? -sv- 

—————

Zpět