Ledečák v HET lize

20.05.2018 00:20
Jan Mikula (26 let) z Ledče nad Sázavou je český fotbalový obránce a bývalý mládežnický reprezentant, hráč klubu SK Slavia Praha, od ledna 2017 na hostování v FC Slovan Liberec. 
 
Ve Wikipedii o něm píší:
 

Svoji fotbalovou kariéru začal v Kovofiniši Ledeč nad Sázavou, odkud v průběhu mládeže odešel nejprve do Vysočiny Jihlava, následně do Slovanu Havlíčkův Brod a Slavie Praha. V roce 2012 se propracoval do prvního týmu. Před ročníkem odešel hostovat zpět do Vysočiny Jihlava, odkud se po roce vrátil do Slavie.

V lednu 2017 odešel na půlroční hostování s opcí na přestup do FC Slovan Liberec. V roce 2017 získal se Slavií titul mistra nejvyšší české soutěže. 

V květnu 2017 FC Liberec opci uplatnil a sportovní ředitel Nezmar to komentoval slovy:

„Odehrál tu výborné jaro. Věřím, že se vše administrativně dotáhne v nejbližších dnech a Mikula nastoupí do přípravy jako náš hráč."

Až dosud odehrál v Liberci 24 ligových utkání z toho 21 v základní sestavě a 3x střídal. Gól se mu za Liberec v lize vsítit nepodařilo, ŽK má zatím 3 a průměrné hodnocení také 3. - viz zde. Až Mikulovi pojedou do Liberce na rodičovské sdružení, jako Plhovi z Kojčic, řekne jim trenér Holoubek: 

"Je to trojka" :-) Jak v hodnocení, tak na dresu a tak i v zisku ŽK.

Za působení ve Slavii zaznamenal 3 ligové góly a za Liberec otevřel skore v osmifinále MOL Cupu proti Karvině již v 16. minutě.

Na iSport dne 7.8.2015 jeden ze slávistických Mikulových gólů popisovali takto:

Byl to náramný kousek, který oblažil fotbalového labužníka. Slávistický pravý záložník Jan Mikula převzal míč, pravou nohou si ho okolo soupeře přehodil šikovně na levou a přesně zamířil po zemi do dolního rohu liberecké branky. Červenobílí v tu chvíli otočili nepříznivý vývoj utkání na vedení 2:1. Nešlo o náhodu, stejně se gólově prosadil v Písku v ligové generálce proti Českým Budějovicím.
U článku na iSport je i video zachycující Mikulův gól ve stylu á la Ronaldo - viz zde
 

Do ligových análů se též zapsal neodpískaným skluzem v pokutovém území, kdy v 3. kole ligového duelu Liberce se Spartou v nastaveném čase zastavil Josefa Šurala a sudí Zelinka to přehlédl. 

V sobotu 19.5.2018 Jan Mikula nastoupil za FC Slovan Liberec v utkání proti Bohemians Praha 1905 na pravé straně obrany s číslem 3 na zádech. 
 
61. minuta Tým FC Slovan Liberec právě vstřelil branku!
Mikula utekl po levé straně hostující obraně, poté přihrával před branku, kde stál liberecký jarní střelec Pulkrab a do prázdné branky proměnil. Autorem branky je MATĚJ PULKRAB. Asistence: Jan Mikula
-sv-

—————

Zpět