Ledeč v novinách

29.04.2017 09:48

Ledeč opět plní stránky novin. Tentokrát se o to postarali dva rybáři. Pustili se do sebe na břehu Sázavy a poté i v jejím korytě. Mladší staršího prý hodil do vody. On však tvrdí, že mu naopak z vody na břeh pomáhal. K incidentu došlo v pondělí 24. dubna ve tři odpoledne. Případ řeší Policie ČR, ale jak to v Čechách bývá dneska zvykem, informace o incidentu hned unikla do médií a dnešní Deník o ní podrobně informuje. A to ještě nevíme, jakého politického vyznání oba kohouti jsou. Pár měsíců před volbami se v české kotlině do sebe totiž pouští i jinčí páni! :-)

Ledeč nad Sázavou - Jako „tiší blázni" se rozhodně nechovali dva rybáři, kteří na sebe narazili v pondělí 24. dubna na břehu řeky Sázavy v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. 

Kolem třetí hodiny odpoledne došlo během rybaření ke konfliktu mezi osmačtyřicetiletým mužem a jeho o šestadvacet let starším známým. Sousedský spor, který nakonec může skončit až u soudu, musela dokonce uklidňovat přivolaná policie. Předseda tamního rybářského spolku je u cechu padesát let, ale nic podobného nepamatuje.

Podle jedné verze měl mladší napadnout staršího a hodit ho do řeky.

„Napadený senior byl na břehu řeky, kde ho podnapilý mladší muž napadl nejprve slovně, a poté i fyzicky. Senior utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Další škoda mu vznikla ještě na poškozeném rybářském vybavení a osobních věcech, předběžně byla vyčíslena na pět tisíc korun," uvedla k neobvyklému incidentu policejní mluvčí.

Přivolaní policisté museli na místě rozvášněné rybáře uklidňovat, a zamezit, aby nedošlo k dalšímu napadání. Údajný útočník měl v dechu přes jedno promile.

„Trochu jsem napitý byl, ale rozhodně jsem nebyl na sračky," okomentoval pro Deník mladší z rybářů, kterého kriminalisté podezřívají z trestných činů ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a nebezpečného vyhrožování.

Další podrobnosti o rybářské kauze si můžete přečíst zde

To, že se v Perle Posázaví kolegové udávají, je všeobecně známo, ale že se hází i do studené řeky, to tu ještě nebylo, i když by to některým možná prospělo. :-) 

To rozum nebere!? -sv-

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/napadeni-mezi-rybari-v-ledci-jeden-druheho-hodil-do-reky-20170429.htmlZdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/napadeni-mezi-rybari-v-ledci-jeden-druheho-hodil-do-reky-20170429.html

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/napadeni-mezi-rybari-v-ledci-jeden-druheho-hodil-do-reky-20170429.html

—————

Zpět