Kuriozita na konec

23.10.2017 01:21

V posledním podzimním 13. kole krajského přeboru v kopané přivítá Fotbalový klub KOVOFINIŠ Ledeč nad Sázavou zapsaný spolek na svém hříšti celek Tělovýchovná jednota Nová Ves u Nového Města na Moravě zapsaný spolek. Utkají se tedy o čtvrté místo v tabulce dva celky s nejdelším názvem. FK Ledeč má 50 znaků a 22 bodů, TJ Nová Ves 59 znaků a 23 bodů. Znaky už Ledeč nenažene, i kdyby se přestěhovala do Středočeského kraje, body by mohla a měla. :-)

To však není ta hlavní kuriozita očekávaného sobotního utkání. V celku TJ Nová Ves by mohli totiž nastoupit pouze nositelé třech příjmení:

Nečasovi (Jan, František, Tomáš, Jakub), Šanderovi (Petr, Josef, Ondřej, Jan) a Novotní (Tomáš, Václav, Michal). Na lavičce by mohli navíc usednout dva Starý (Ondřej, Jan). Zda to jsou všichni příbuzní, nevím, a kdo z nich by zvládnul se postavil do branky, také ne. Ale jako kuriozita novoveských Klabzubáků to stojí za povšimnutí, co říkáte? :-)

To Ledečáci v současnosti disponují pouze třemi dvojicemi Bezděků, Gramerů a Pešků. Před deseti lety jsem na ledečském stadionu viděl pospolu dokonce tři Kalivody, něco by možná dokázali postavit i Kavkové, Machalovi nebo Mikulovi. Ale kam se hrabou na Novovesáky! :-) 

A kdyby krajský fotbalový svaz měl smysl pro humor, tak by mohl na tento zápas delegovat čtveřici ptačích rozhodčích Straka - Stehlík, Holub - delegát Havránek a brankové čáry by mohlo hlídat jestřábí oko, mír a pokoj na hřišti bílá holubice. ŽK by mohl udělovat asistent Kanár a ČK Papoušek. Na ptáky a Klabzubáky by pak byli všichni krátký! I když na pořádná hejna ptáků a pořádný fotbal si budeme muset počkat zase až do jara. :-) -sv-

—————

Zpět