Kříž a zvonička

09.06.2018 00:09

Termín pro sraz rodáků ve Štěpánově se blíží. Vypuknout to má už za 14 dní. A tak včera od rána byl na štěpánovské návsi čilý ruch. Na dvou valníkách sem přivezli nový masivní dřevěný kříž a novou dřevěnou zvoničku. Kdo? No mám za to, že místní dřevařská firma Sruby od Toma, ale nikde na autech a traktorech jsem se to nedočetl. Během tří hodin se jim obě dřevěné konstrukce podařilo usadit do připravených děr, dát do vodováhy a zavětrovat. Po obědě se pak začalo betonovat, aby meterology ohlášené bouřky vše hned nepokácely. 

Kříž je bez Krista a zvonička bez zvonu. Kříž tak zůstane, zvon bude na zvoničku instalován v příštích dnech. Do srazu by se to mělo všechno stihnout zadláždit, osázet a uklidit. 

Sledoval jsem nejprve počínání maníků na návsi přes plot ze zehrady, pak jsem si došel pro foťáček a něco z návsi pro sebe dokumentoval. Pro vás zveřejňuji dvě fotky zavětrovaného kříže a zvoničky. Škoda, že obec dopředu nezveřejnila, jak bude náves po plánovaných úpravách vypadat, i když je třeba podotknout, že těch, které to zajímalo, šlo dnes dopoledne spočítat na prstech jedné ruky. V mém případě na té levé. :-)  

Místo kaple máme kříž, místo školy to bude rákoska a místo veřejného WC prkýnko? -sv-

  Nová dřevěná zvonička zatím bez zvonu - pískuje se.       Kříž s naší chalupou v pozadí.

—————

Zpět