Konec cyklostezek v Čechách?

14.03.2015 08:45

 

Po roce mlčení, mlžení a falešného obviňování se konečně vedení ledečské radnice na svých oficiálních stránkách vyjádřilo k případu Cyklostezky Ledeč nad Sázavou. Vyjádření je sice pravdivé, ale víceméně diplomatické. Doplnit ho lze snad v tuto chvíli jen jednou podstatnou informací, že na možnost vrácení dotace bez dalších finančních postihů a penále nepřivedl poskytovatele z SFDI nikdo ze současného zastupitelstva, ale obyčejný ledečský občan, který na SFDI koncem minulého roku zavolal a náměstka Blechu o možnost zvážení tohoto řešení požádal. Jinak by naše město muselo vracet částku dvojnásobnou!

Zpackaná ledečská cyklostezka má však neblahé důsledky nejen pro naše město, ale zřejmě i pro další žadatele o příspěvek na stavbu stezky pro pěší a cyklisty. Lze důvodně předpokládat, že po zkušenosti s Ledčí budou mít zřejmě smůlu další "fikaní" žadatelé, kteří by rádi zbudovali cyklostezky k vinicím, golfovým areálům, zahrádkářským koloniím, rekreačním zařízením či tenisovým kurtům a neohlíželi se přitom na ostatní uživatele komunikací. Prostě postavit za státní peníze cyklostezku a pak na ní pustit smíšený provoz už nebude možné. Velký cyklostezkový boom se tak může po krachu té Foglarovy v Čechách zabrzdit.

Nelichotivá "sláva" pro Perlu Posázaví a minulé koaliční zastupitele!

Přitáhnout 4 a 1/2 milionů do města mohl být dobrý počin, ale za jakou cenu?   A proč to nebylo těch původně naplánovaných 8 ?!  Město by sice muselo přihodit další 4 a kousek, ale mohlo mít za to plnohodnotnou cyklostezku vedle stávající účelové komunikace. 

Takhle je muselo vracet a svoje 3 předtím proinvestovat !! 

 To rozum nebere!?                                                           -sv-

 

Rozpočet SFDI 2013

Ev. Číslo

Název akce         

celkem

SFDI

Od

Do

Kraj

Investor

5618510025

Cyklostezka Ledeč

12 308

8 000

04/13

12/13 

VYS

Žadatel


 

 

—————

Zpět