Kdy a kdo bude starostou?

09.10.2018 00:09

Po vyhlášení výsledků voleb státní volební komisí, což se může stát již dnes 9.10., zítra pak by začala běžet desetidenní lhůta pro případné podání návrhu na neplatnost voleb nebo hlasování a tato lhůta by skončila dne 19. října 2018 v 16:00.

K vyhlášení výsledků voleb přinesl Včerejší Blesk tuto zprávu:

Před 5-ti hodinami jsem na serveru  EuroZprávy.cz  našel tuto informaci:

Pokud nebude podán návrh na neplatnost voleb nebo hlasování ve vašem městě před uplynutím této lhůty, šlo by ustavující zasedání svolat nejdříve 19. října 2018, a to na nejbližší možný termín o 7 dnů později a nejpozději do patnácti dnů od uplynutí této lhůty.  

Tedy nejblížší možný termín pro konání ustavujícího zastupitelstva může být 26. října 2018, což je pátek.  

Do ustavujícího zastupitelstva mají volební strany čas dohodnout povolební koalici. Vítězovi voleb SNK pro Ledeč stačí získat ke spolupráci kteroukoliv volební stranu disponující alespoň jedním mandátem. Sám má totož mandátů sedm! Mají tedy na výběr. Nebudu předjímat, kdo se stane koaličním partnerem SNK, ale mohu předjímat, kdo se stane starostou města. Téměř se stoprocentní jistotou to bude dosavadní starosta Ing. Zdeněk Tůma. Otázka Kdo? je tedy zodpovězena.

Otázku Kdy? zodpoví nejbližší dny. Není důvod však s ničím otálet. Tak ještě říjnový termín je vysoce pravděpodobný.

Existuje sice ještě možnost ustavení koalice Všichni proti SNK, ale to by bylo jako Všichni proti Ledči a k tomu bohdá nedojde, i kdyby Džungan na Mimoňovi jezdil! :-)  -sv-

—————

Zpět