Kalivoda v Rakousku

03.11.2016 14:18

Jak jsme vás informovali na konci července letošního roku v článku Ledečáci v lize, odešel David Kalivoda na "stará kolena" hrát fotbal do Rakouska. Zapátral jsem po internetu, kde tedy nyní hraje a jak se mu tam daří. 

David Kalivoda u rakouských sousedů hraje 2. Landesligu West za tým SC Amaliendorf společně s dalšími českými hráči (Moravec, Bartejs, Hozda, Jakubec). Jedná se o nižší soutěž na úrovni našeho krajského přeboru, ve kterém však působí takoví hráči, jako například Jan Šimák, Martin Jasanský, Marek Jungr, Petr Bartejs aj. Martin Jasanský, zřejmě bývalý hráč Českých Budějovic, vede střeleckou tabulku s 9-ti góly. Bouřlivák Jan Šimák vstřelil zatím gólů 6.

David nastoupil k prvnímu mistrovskému zápasu za SC Amaliendorf 19.8.2016 ve středu zálohy a od té doby nechyběl v žádném zápase ani minutu, odehrál zatím bez karet všech 11 utkání a vstřelil 5 gólů. Hned v druhém zápase na hřišti soupeře vstřelil hattrick. Klasický během 26 minut. Na rakouském ligovém portálu se o tom psalo toto:

Již jedenáctá minuta naznačila domacím, jaký bude průběh hry. David Kalivoda, Čech, který den předtím oslavil 34. narozeniny, se představil. "Takový kop přímo do šibenice se vám nepodaří každý den," dodal Gerhard Kammerhofer, trenér domácích. "Takže bylo bohužel po hře."

Na vedoucí gól bývalý juniorský reprezentant, který byl také českým mistrem a tým Slavie Praha obdržel za přestup jeden milion Euro, navázal dvěma dalšími trefami během několika minut. Kapitán Arthur Rosenauer mu předložil pas na 0:2. Na 0:3 to byla jedinečná akce, kdy si nový přírustek obehrál obránce a mohl vystřelit. Tím byl Triplepack, správně mezinárodně řečeno hattrick, během 26 minut završen. Po 37 minutách hry bylo rozhodnuto.    (volný překlad -sv-)

Přesvědčit se o tom můžete zde.

SC Amaliendorf je po jedenáctém kole na 4. místě 2. Landesligy West a čeká ho do konce podzimní sezóny odehrát ještě dva zápasy. David jim tam ukazuje, jak se hraje fotbal v Perle Posázaví a hrával ve Slávii. :-) -sv-

     

—————

Zpět