Popletli tunely

07.02.2018 00:07

Dne 19.1.2018 jsme vás na webu LBC upozornili na článek o chystané opravě železničního tunelu pod hradním mostem v Ledči nad Sázavou - viz zde. U článku byla umístěna i povedená fotografie soumostí u ledečského hradu a jasné vyjádření Správy železniční dopravní cesty:

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) letos hodlá do této stavby investovat. „Loni tam probíhala provozní údržba, jejímž předmětem byla hlavně výměna výdřevy. Další větší opravu tunelu plánujeme v září až prosinci letošního roku,“ oznámil mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Jenže mluvčí mluvil o voze a redaktoři o koze. Včera jsme se totiž z přeposlaného e-mailu SŽDC dozvěděli, že to redaktoři tak trochu popletli. Tunel se opravovat bude, ale ne ten v Horní Ledči, ale v Podhradí, a to je od ledečského hradu vzdáleno 3,5 km po trati 212 směrem ke Zruči. V e-mailu SŽDC se uvádí toto:

 Dobrý den,

ohledně Hornolezeckého tunelu, který je i na fotce uveden na webu idnes.cz, lze uvést, že ten již byl opraven v minulosti. Opravovat se bude Podhradký tunel v km 29,081 ve směru na Zruč nad Sázavou. Takže páni novináři zveřejnili chybné informace. Pan kastelán tedy může být v klidu.

Ing. Mgr. Aleš Černý

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace

Oblastní ředitelství Brno
odbor technologie, ZDD a přípravy GVD
vedoucí odboru

Kde redaktoři z iDnes udělali chybu? Zřejmě je popletl název tunelu Podhradský! To však není tunel pod hradem, ale u Podhradí! :-)

Vedoucí odboru technologie zase udělal chyby ve svém e-mailu. Hornolezecký tunel má být zřejmě Hornoledečský a Podhradký bych tipoval na ten inkriminovaný Podhradský. :-)

Prostě redakční i mailový šotek si zase zařádil. Předloni se mu to podařilo v případě opravy železničního viaduktu, kdy pro změnu Havlíčkobrodský deník nejprve otiskl fotografii viaduktu u Koželužny, pak viaduktu v Pivovaráku a až do třetice všeho dobrého přinesl obrázek toho správného viaduktu pod Zoufalkou. :-) 

Chyby to jsou opravdu úsměvné, a tak panu prezidentovi o nich referovat nebudeme, že?

Jen si spolu nevěřícně zanotujeme: To rozum nebere!? -sv-

  Podhradský tunel na km 29,081 - nejdelší tunel na trati 212

 

—————

Zpět