Je tu přebusováno :-)

23.05.2016 12:35

Dnes jsme na křižovatce u nemocnice v Havlíčkově Brodě uviděli z naší Fabie nápis MIMOBUS, který mě rozesmál a taťku vyprovokoval k vtipu:

„Že existuje AUTOBUS, MIKROBUS a TROJEJBUS to vím, ale MIMOBUS jsem ještě neslyšel ani neviděl. Ale ono těch BUSů je tu poměrně dost. My, co máme dobrou slovní zásobu, známe třeba ještě taky:

BUS, BoboBUS, BarbieBUS, BABABUS, AEROBUS, CITYBUS, YELLOWBUS, SKIBUS, SLEEPINGBUS (lehátkový), AIRPORTBUS, IRISBUS, METROBUS, MINIBUS, FLIXBUS, OMNIBUS,  PAPABUS, TRAMBUS, SPORTBUS, homeBUS, profiBUS, SCHOLLBUS, TRANSBUS, KINDERBUS, TRUCKBUS, CYKLOBUS, TRAILERBUS, ZOOBUS, KAKABUS, CINCIBUS (Aleš), LÁBUS (Jiří), AUBUS (Ondra), KOLUMBUS (Kryštof), TUBUS, KUBUS, BARBUS, GLOBUS, Zeman BUS a můj oblíbený AIRBUS.

A takhle mi je recitoval, dokud jsme nevyjeli z Brodu. Lábuse, Aubuse znám, Kolumbuse jen ze školy, neseděla jsem s ním v lavici, ale něco nám o něm učitelka na mořeplavectví vyprávěla. Ale ten MIMOBUS byl zcela legitimní nápis na dodatkové tabulce E13. Tak, abych nezkazila legraci, mě napadlo, že to bude třeba autobus s postranním vozíkem? Je tu prostě nějak přebusováno :-)  Štěpánka

                  

—————

Zpět