Jasná zpráva

05.08.2018 01:28

Ptáci už dávno utichly a rtuť teploměru konečně poklesla na 20o C. Rachot nočního rychlíku se nese srpnovou nocí směrem ku Praze. Otevřeným oknem do zahrady je jasně slyšet to drncání pražců, které postupně slábne, slábne, až zcela utichá. Za ta léta, co tu sám na své chalupě usínám a sám se probouzím, jsem si na něj tak nějak zvykl, že ho snad už ani nevnímám. Zvykl jsem si usínat u hrajícího rádia, ze kterého se do tmy tiše linou písně Nočního proudu. Dost často mi některá z nich vstoupí i do mého snu a stane se jeho součástí, až se z té nezvyklé symbiozy snu a skutečnosti probudím.

Dneska to byla píseň Popelka od Xindla X. Ze spaní si s ním zpívám tato slova:

Popel a hrách,
a hry, co se nedají vyhrát,
než s velkejma ztrátama.
Popel a hrách, kdo ví,
s kým Popelko půjdeš spát.
Holubi odlítli, přeber si to sama,
přeber si to sama!

Ale co to? To nezpívá Xindl! To jsou krásné zvonivé ženské hlasy a zvonivý ženský smích. A zní jim to moc pěkně. U sousedů něco slavěj. Poslechl jsem si i Rosu na kolejích, Hallelujah a dokonce i moje oblíbené Ani k stáru. To jsem už ale seděl u počítače, abych ten noční zážitek, okamžik a pocit vyťukal do klávesnice a uložil na memory.

Opravdu se to moc hezky poslouchá a určitě jim to taky sluší, vlasy jim splývají až na holá opálená ramena a v očích jim přeskakují plamínky. 

Jenže, 

já si nedávno řekl, že už žádné takové nedám šanci, aby mě zase 

zradila.

A tak jsem dopsal tohle popůlnoční povídání, zazpíval si s nima potichu ještě tu poslední Jasnou zprávu a šel ve 2:24 dál spát a ony taky.

Dobrou noc, Popelky. -sv-

Skončili jsme jasná zpráva, 

není komu z okna mávat víc, 

jasná zpráva, rub co nemá líc. 

:-)

Odkaz na klip Jasná zpráva vás zavede do Lucerny na oslavu 20 let Olympicu. Za klávesami řádí Berka, v publiku zahlédnete Dádu s Felixem, Jitku Zelenkovou, myslím, že i Krampola a Sobotu, všechny mladé a krásné. To to letí!

—————

Zpět