Jak banda kohoutů

03.10.2017 08:42

Nejen ledečtí fotbalisté, ale i hokejisté hrají krajskou soutěž. Fotbalisté sbírají čile ŽK a hokejisté TH, někdy i OK. Vysvětlení těchto zkratek naleznete na konci článku.

V neděli 1.10.2017 od 17:00 hodin přívítali hokejisté HC Ledeč pod novou střechou ledečské ATOS arény sousední mistrovský tým ze Světlé nad Sázavou. Hrálo se však pouze 4 minuty a potom byl zápas ukončen. Ne, nebojte, střecha nespadla, ale hráči, diváci a snad i asistenti trenéra se poprali! Na stránkách HC Ledeč se o tomto incidentu píše toto:

Neděle 1.10., kdy odstartovala další hokejová sezóna KLM, měla být hokejovým svátkem, kdy ledečský stadión uvidí další posázavské derby. Utkání se ale po 4 minutách změnilo v absolutně zbytečnou rvačku mezi hráči ale i diváky a rozhodčí Rulíček utkání správně ukončil. 

Celá věc vznikla při signalizované výhodě domácích, kdy za sekání měl odejít na 2 min. světelský Bohm. Pak ale před světelskou střídačkou přišel absolutně zbytečný zkrat ledečského kapitána, který se nechal vyprovokovat a napadl světelského hráče Dolinského. To, co se dělo potom, už do sportu vůbec nepatří. 

Rozhodčí udělil domácímu Marianovi Havlovi TH a vyloučil jej po zásluze do konce utkání. Ten ale místo do kabiny zamířil před střídačku hostů a strhla se verbální přestřelka, do které se zapojily obě střídačky. Strhla se hromadná bitka, do které se zapojili i oba asistenti ze střídaček. To, že si to mezi sebou vyřizovali hráči mezi střídačkami, to je ještě pochopitelné - vzplály emoce. Ale když světelský bubeník na tribuně napadne domácího týnejdžera a způsobí mu tržnou ránu v obličeji a následně napadne i dalšího ledečského fanouška, který ho jde bránit? 

Utkání tak bude mít určitě ještě dohru a padnou určitě nějaké disciplinární tresty. V úterý zasedne i výkonný výbor klubu a bude se celým incidentem zabývat. Z možného pěkného utkání jsme tak viděli 4 minuty. Je to ostuda, za kterou se vedení HC Ledeč nad Sázavou všem fanouškům a sponzorům omlouvá.

zdroj: HC Ledeč

Co k tomu dodat? Dnešní výkonný výbor HC Ledeč n.S. by měl (podle mě) pro příště zakázat vstup neurvalému světelskému bubeníkovi do ATOS arény. Hráče a asistenty ať potrestá disciplinárka. -sv-

Vysvětlivky:
KLM = Krajská liga mužů - Pardubicko
TH = trest ve hře 
HC = hokejový klub
OK = osobní trest do konce utkání (vyloučení)
ŽK = žlutá karta - napomenutí ve fotbale
ATOS = agentura technických a obchodních služeb 
-sv- = Stanislav Vrba :-)

—————

Zpět