Jak to mohli nevidět?

09.07.2018 00:09
 
Názorový deník Echo24.cz přinesl včera v 00:01 zprávu O senzačním objevu v Egyptě.
Egyptským archeologům se povedl senzační objev. Během vykopávek ve městě Alexandrie na severním pobřeží Egypta narazili na dosud neporušený sarkofág z černé žuly. Jedná se o dosud největší posmrtnou schránu, jaká kdy byla v této oblasti objevena. Podle prvních ohledání nález pochází z období vlády Ptolemaiovců. Kdo je v kamenné rakvi pohřben, zatím není známo.
Již při pohledu na první fotografii neporušeného černého sarkofágu mě lehce zamrazilo, ale když jsem ve fotogalerii doklikal až na obrázek č. 7 s popiskem  "Obličejové rysy busty jsou velmi poškozené", byl jsem si již zčela a nasprosto jist. Zobrazená busta z bílého alabastru má jasné rysy největšího génia české a vídeňské historie Járy Cimrmana!!! 
 
Je až s podivem, že si toho egyptští archeologové dosud nevšimli a tak jasnou shodu strhaných obličejových rysů alabastrové busty s jediným dochovaným trojrozměrným vyobrazením našeho velikána přehlédli.
 Důl Liptákov, kde se těžila černá žula          Dochovaná busta Járy Cimrmana - viz zde
 
Jsem však přesvědčen, že je v tom záměr. Jára Cimrman totiž po rozluštění egyptských hieroglyfů v 20. letech 19. století Jeanem - Francoisem Champollionem začal již ve svém ÚD (útlém dědství) vyvracet jeho názor, že se nejedná o písmo idiomatické, neboli obrázkové, a naopak s odvoláním na četnost výskytu stojatého kosočtverce na tzv. Rózině desce nalezené v domě, který byl bezpochyby veřejným, dokázal, že se o obrázkové písmo nezvratně jedná, neboť obrázek stojatého kosočtverce od nepaměti k veřejným domům patřil. Což dá i rozum, vždyť jsme to všichni již ve školce, což byl také veřejný dům, kreslili! - viz kresby jiného, dosud neobjeveného, génia :-) zde.
 
Tento Cimrmanův zásadní objev by však od základů změnil skutečný význam egyptských hieroglyfů a tím i vnímání dějin této podle Járy vyčpělé civilizace (např. Kdo to vlastně byla Kleopatra? Samý kosočtverec! A co Cheops? Vždyť jen jeho piramida je vrcholem trojrozměrného kosočtverečného ledovce!), a proto si Cimrman raději zakoupil pozemek s hrobkou v alexandrijské čtvrti Sidi Gaber, kam si vzal, neznámo kdy, svůj objev sebou do hrobu - sarkofágu z černé žuly, která se tehdy těžila v Pojizeří nedaleko jeho posledního bydliště - Liptákova. No a prostě přitom v mlze ztratil nejen svoji tvář, ale i celou hlavu!
 
Obrátil jsem se samozřejmě se svým poznatkem na příslušnou sekci OKiK (Odborné Kruhy i Kosočtverce), ale jejich onooú cenzoři to označili za Fake News, a tak jsem se rozhodl vše zveřejnit zde na webu LBC, kde žádnou cenzůru ani fejkňůsy již od jeho vzniku nepraktikujeme. :-)
 
To rozum nebere, že!? -sv- 
 

—————

Zpět