JAK LuŠtěLa UKÁZALA KOZY

09.04.2016 10:10

Úryvek z knihy Fenomén LuŠtěLa

Začalo to hned v žižkovském Matrixu, pokračovalo pak v brněnském Abaju a taky v pražském PíeMku, tam všude na nás publikum opakovaně pokřikovalo: „U-kaž ko-zy!“ Tenkrát jsme bohužel ještě neměly publiku co ukazovat, ale časem jsme se rozhodly, že jejich přání vyslyšíme a naše kozy jim ukážeme. Stalo se tak poprvé 26.2.2010 v klubu Sauna v Semilech, pak taky 12.3. v pražském klubu P.M. a do třetice  v přímém přenosu na TV Óčko 17.3., kdy naše kozy zhlédl milion televizních diváků. Ani trochu jsme se přitom nestyděly. Mně a Vanny bylo 13 a Larry 15.

Jak jsme to dokázaly? Nejprve jsme požádaly naši spolužačku Magdu, která je u nás ve třídě nejlepší ve výtvarné výchově, aby nám kozy pěkně namalovala. Dvě bílé, dobře vyvinuté kozy na zeleném pozadí. Pojmenovaly jsme je Koza 1 a Koza 2, poskládaly jsme si je pěkně na menší formát a vozily sebou na koncerty. V Semilech ještě naši snahu nepochopili, zřejmě málo sledovali internet, v PíeMku to ocenili bouřlivým potleskem a internetová televize TYVI (později Alltv) z toho natočila pěknou upoutávku s detailním záběrem na naše kozy (viz foto níže).

Nejpodařenější ukázka koz proběhla v pořadu Inbox na TV Óčko. Moderátor Petr Vágner až v polovině pořadu postřehl, že před ním ve studiu něco ukrýváme. Zeptal se nás, co to máme, a my odpověděly, že naše kozy a pěkně jsme je nejdříve na něj a pak na kameru ukázaly. Vysvětlily jsme přitom, co nás k této exhibici vede a naše kozy taky pěkně popořádku představily: Koza 1, Koza 2. Trochu jsme ho tím uvedly do rozpaků, ale ukázal se jako velký profesionál s citem a pochopením pro začínající zpěvačky a odvedl proto hovor raději jinam.

Veřejné odhalení našich koz prostřednictvím masmédií však neuniklo našim fanouškům. Podle mnoha reakcí se jim moc líbily. No prostě, naše Magda umí! Až po nějaké době nás jeden fanoušek upozornil na takový drobný detail, kterého si do té doby nikdo nevšiml. Naše kozy měly dvojnásobný počet struků! Magda jim totiž omylem ve svém tvůrčím  zaujetí implantovala mezi štíhlé zadní nohy kravská vemena!

Tato pozoruhodná a dosud nevídaná anomálie trochu náš vtipný nápad, jak uspokojit spontánní část publika, podle některých názorů pokazila, ale podle toho mého mu ještě více přidala na pikantnosti a velice vtipně vystihla nesmyslnost skandovaného sloganu.

Příště však už ukážem fakáče :-)    Štěpánka

 

—————

Zpět