Jak dopadla I.A třída?

25.06.2017 00:25

Zhodnocení uplynulé sezóny fitbalové I.A třídy skupiny A přinesl v týdnu Havlíčkobrodský deník. Z článku, který si můžete celý přečíst zde, vyjímáme:

Vysočina - Fotbalová I.A třída skupina A patřila celkům z Pelhřimovska. O tom není pochyb, protože dva výběry z tohoto okresu vybojovaly postup (Košetice, Speřice). Zato celkům z Jihlavska to v uplynulém ročníku nešlo. Duo Bedřichov, Dobronín to jakž takž zvládlo, ale rezerva Slavoje Polná a Luka nad Jihlavou se udržet nedokázaly.

A co Havlíčkobrodsko? Jakpak se mužstva z našeho okresu pochlapila?

3. SVĚTLÁ N. S.
(49 bodů, skóre 67:44)
Mise nesplněna. Ve Světlé měli před sezonou jasný cíl, a to byl okamžitý návrat do krajského přeboru. K týmu se už pošesté vrátil trenér Miloslav Kafka, který už ve třetím kole musel kousat nepříjemnou domácí porážku s Leštinou. To také neznačilo, že to nebude žádná suverénní jízda, jakou prožili „skláři“ v sezoně 2012/13, když vyhráli o 27 bodů. Nakonec brala Světlá třetí místo, a to je málo. „Jádro týmu je příliš úzké a někteří hráči měli dát fotbalu více. Tréninková účast byla velice slabá. Vzhledem k průběhu sezony musím třetí místo brát, ale cíl jsme nenaplnili," dodal Kafka.

5. CHOTĚBOŘ
(45 bodů, skóre 50:33)
Chotěbořská rezerva byla nováčkem I. A třídy a jejich páté místo se určitě nečekalo. Ale svěřencům Jiřího Turka vyšel vstup do soutěže, a od toho se vše odvíjelo. Prohru okusili Chotěbořští až na hřišti prvních Košetic. Důležitou roli sehrála v závěru sezony, kdy „pomohla" k záchraně v soutěži Havlíčkovy Borové. Nejdříve dokázala v „nabité" sestavě vyhrát v Pohledu 2:1, který hrál rovněž o záchranu, aby o týden později v domácím prostředí přenechal všechny body právě Havlíčkově Borové. „Podzim byl z naší strany lepší, na jaře to bylo výsledkově horší, ale na to, že nás novináři pasovali na outsidera, tak si myslím, že jsme obstáli," zhodnotil sezonu trenér Jiří Turek.

6. LEŠTINA
(43 bodů, skóre 64:37)
Nejlepší umístění za poslední čtyři roky brali v Leštině. Doposud uhrála Leština v I. A třídě dvě devátá místa, v loňské sezoně to bylo sedmé, a letos trenér David Hospodka dovedl svůj tým na historické šesté místo. Vstup do soutěže vyšel Leštině parádně. Svou formou zaskočila i ambiciózní Světlou nad Sázavou. Potom se výkony hráčů zadrhly, ale nastartovaly je vysoké výhry nad Pohledem a Lukami nad Jihlavou. Střeleckou mušku si převedli i do jarních bojů. „Měli jsme pohodovou a krásnou sezonu. Samozřejmě vládne maximální spokojenost, ale tohle je práce a vizitka našeho trenéra Davida Hospodky," řekl sekretář oddílu Pavel Fiala.

10. skončila rezerva brodského Slovanu, 11. celek Havlíčkovy Borové a z 13. místa sestupuje TJ Sokol Pohled. Tedy pro bývalé účastníky krajského přeboru Světlou a H.Brod skončila sezóna neúspěchem. Do I.A třídy postupují celky z Mírovky a Herálce, možná i Kostelce. -sv-

—————

Zpět