Jágrovo vyznání

26.06.2016 10:32

Dnes ráno, když jsem v půl sedmé po snídani otevřel svoje PC, narazil jsem nejpve na zprávu o tom, že Jaromír Jágr ve svých 44 letech se stal po dvanácté vítězem Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezóny a zároveň také obdržel v NHL Mastertonovu trofej za oddanost, dlouhověkost a lásku k hokeji. Oboje se dalo sice při jeho fantastických výkonech očekávat, ale server Sport.cz ve své zprávě přinesl se slavným hokejistou i rozhovor, ve kterém zaznělo toto Jágrovo vyznání:

Na druhou stranu si moc dobře uvědomuju, že už nejsem hráč, jakým jsem dřív býval. Roky přibývají, a i když hlava chce a chuť by ještě byla, tělo na to nechce slyšet. Je jedno, jak hokej miluješ a co pro něj uděláš, ale tělo nemůže fungovat jako ve dvaceti letech.

Když si do těch pár upřímných vět dosadím místo slůvka „hokej" slovo „život", mohl bych se pod to vyznání také podepsat. A to dneska už vůbec nečekám, že by mi taky jednou někdo udělil trofej za oddanost, dlouhověkost a lásku k životu  a ani nečekám, že mi tělo bude fungovat jako ve dvaceti letech. :-) Stanislav

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

—————

Zpět