Havlíčkova ul. uzavřena

01.06.2018 09:22

 

Zavolala mi dcera z Perly Posázaví:

"Tati, oni uzavřeli Havlíčkovu ulici. Dostaneme se do Kudějovky na Bitvu?"

"Pokud vím, tak Havlíčkova je uzavřena až v horní části od bývalé prodejny nahoru," uklidnil jsem dceru. "Podívej se na městské stránky, tam je o tom už týden zveřejněna nějaká informace."

Za chvíli volala znova.

"Tak jsem se na ty stránky koukla a moudrá z toho nejsem. Uvádějí to jako doplňující informaci, ale ta prvotní základní chybí. Přikládají k tomu odkaz na rozhodnutí MěÚ Světlá a na grafické zobrazení uzavírky a objížďky, ale to si snad dělají kozy! To má být informace pro občany?! Vždyť se v tom můžeš vyznat tak akorát ty! Podívej se schválně na to. Zaprvé to není ani po zvětšení čitelné, za druhé to není přehledné a za třetí je to na hovno! Řekni mi, prosím tě, zda se dostanu bez problému do Kudějovky, k Čolkovi a dál k lomu. Musíme tam nějak dopravit loď Drakkar. Po řece to nejde, je sucho!"

Dal jsem si teda práci, informaci na městském webu přečetl, přílohu otevřel a musel dát dceři za pravdu ve všech třech bodech. 

Doplňující informace nemá co doplňovat. Vymezení rozsahu uzavírky čísly popisnými je vhodné snad jen pro pošťáky a domovní prodejce tzv. šmejdy. Navíc grafické znázornění uzavírky a objížďky je nepřehledné, nečitelné ani s brýlemi na nose. A to jsem profesí projektant, který se v dokumentaci orientuje! Je to výkres pro dodavatele a realizátora dopravního značení a ne pro občany. 

No nic. Dceři jsem vše potřebné vysvětlil a sám do Havlíčkovy a na Bojiště nejezdím. Tam naštěstí žádnou dceru ani babu nemám. :-)

To rozum nebere!? viz zde -sv-

—————

Zpět